Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

RAW: Piure de dovleac aromat cu cocos si curmale, in doua straturi.


Cum va spuneam, trei oameni dragi au conspirat si mi-au facut o foarte frumoasa surpriza: o sedinta foto la mine in bucatarie. Prima mea sedinta profi din viata mea. Serios, chiar e prima. Am avut emotii mai mari decat o vizita la doctor :) 
Era cel putin ciudat sa vina in vizita la Gust Verde si sa comandam pizza prin telefon :))
A fost o experienta unica sa gatesc IN TIMP ce mi se faceau poze. Mai puneam un timer, mai uitam sa-i dau drumul, ma mai uitam in cuptor, apoi in obiectiv. Un haz general. 
Baietii se amuzau si pariau ba ca ard somonul, ba ca ard ei pozele :) Desigur, pozele au iesit foarte bine, iar somonul il gasiti aici.
Dar vedeta sedintei foto n-am fost eu :) Piureul aromat de dovleac cu cocos si curmale i-a dat pe spate mult mai tare decat aerele mele de diva. Pariez ca si voi veti face ravagii cu aceasta reteta de o simplitate alarmanta. Doar o parte din fotografii sunt facute de Dragos: cele cu preparatul final. Se vede diferenta intre ele si cele facute cu telefonul. 


Un desert delicios sau de ce nu poate fi chiar un fel principal. Este destul de satios :)
Am cautat un dovleac mediu, nu foarte mare pentru ca nu aveam nevoie de o cantitate uriasa. L-am taiat, l-am decojit (prima mea experienta cu dovleacul) am auncat semintele, destul de asemanator cu penenele galben :) In final, am taiat dovleacul in bucati mici si am umplut 2 cesti de cafea. Cam asta ar fi masura mea. Am inceput sa pun pe rand in robotul de bucatarie: cele 2 cesti de dovleac taiat in bucatele, 1 ceasca de curmale moi fara samburi (daca sunt tari tine-le in apa calda o ora), 1/4 ceasca de apa, 2 linguri de miere de albine, 4 linguri ulei de cocos (uleiul se gaseste si in Auchan), 1 lingurita de scortisoara si foarte putina sare. Am dat drumul la robot si am asteptat. Intre timp.. Dragos ma striga sa ma mai uit si la camera :)) Sa nu subestimati niciodata jobul de model, e al dracului de greu. Dar m-am straduit. Si la mancare dar si catre aparatul foto.
Dupa ce am obtinut piureul ca de bebelus, l-am pus intr-un recipient la frigider.

Pentru stratul superior a durat si mai putin. Bineinteles ca m-am pus sa spal robotul pentru ca era chiar unul din cadre pentru shooting :) Acum ca e curat, sa-l umplem iar: 


1 ceasca cu fulgi bio de nuca de cocos, 1 ceasca de miez de nuca. Am mixat pana am obtinut o compozitie usor lipicioasa. Am oprit robotul si am mai adaugat 1/2 ceasca curmale si foarte, foarte putina sare. Am mixat in robot inca 20 de secunde. 


Avem cele 2 straturi, trebuie doar sa le montam frumos intr-un pahar :) Eu am folosit pahare pentru martini. Ah, si sa nu uit. Am mai presarat pe deasupra cateva bobite de coacaze negre uscate si o boaba proaspata :)


M-am inspirat de aici.