Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Frittata de cartof dulce și roșii cherry


Cum procedezi dacă te sună un prieten și-ți spune că-ți va face o vizită foarte curând, iar tu nu ești pregătit cu nimic? Varianta 1: E bărbat. Nu prea te interesează să-i dai de mâncare. Dacă ai o bere, e suficient. Varianta 2: E femeie! În cazul în care o inviți la restaurant, o să creadă că o refuzi. Dacă îți face o vizită înseamnă, de cele mai multe ori, că ești norocos. Ca să n-o îndepărtezi prea mult de pat, deschizi frigiderul și vezi doar ingrediente de bază: ceapă verde, roșii cherry, ouă, pătrunjel… Serios? Păi ai deja aproape toate ingredientele necesare! Hai să gătim! Se face repede, așa că ai timp și de puțină ordine în casă.

  pentru salata de roșii (2 porții): 
250g roșii
2 fire de ceapă verde
pătrunjel sau mărar
zeamă de lămâie
3 linguri ulei de măsline
un strop de boia dulce sau iute



Am început cu salata de roșii. Am tăiat roșiile în patru și le-am pus într-un bol mare. Peste roșii am adăugat restul de ingrediente și am amestecat bine. Am asezonat cu sare, piper și am lăsat deoparte. 


  pentru frittata (2 porții): 
1 cartof dulce mare, 400g
1 lingura ulei de măsline
1 ceapă mică, curățată și tocată mărunt
5 ouă ecologice
o mâna de frunze de pătrunjel, tocat mărunt

sare de mare și piper negru



Preîncălziți cuptorul la 180°
Am tăiat cartoful dulce în cubulețe mici de 1-2cm.


Am pregătit și ceapa, tocată și ea mărunt.


Într-o tigaie am încins uleiul de măsline și am pus cubulețele de cartof dulce împreună cu ceapa și le-am lăsat la călit în jur de 5 minute, până când cuburile de cartofi s-au înmuiat și rumenit pe toate părțile. 


Am asezonat cu sare și piper.


Peste cubulețele bine rumenite am turnat ouăle bătute și pătrunjelul.


Am pus capacul la tigaie și am lăsat la foc mediu spre mic vreo 3 minute după care am băgat tigaia în cuptorul preîncălzit (180°) pentru 10 minute, mai exact până când ouăle au început să se închege la suprafață.


Am oprit cuptorul, am luat tigaia cu grijă și am răsturnat minunăția pe o farfurie mare. Am așezat salata de roșii deasupra și am savurat imediat. 



Cu siguranță și rețeta asta intră pe "repeat" :)
P.S. Un video scurt cu rețeta aici: https://www.instagram.com/tv/BkXI4KsFKyG/