Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Banca de fructe!


Secretul unei mese bune e mai putin reteta si mai mult alegerea ingredientelor. Asa cum un creator mare de moda nu face rochii din hartie igienica, la fel si tu, oricat de buna ai "croaiala" de la reteta, daca o faci cu rosii din plastic sau fructe din ceara... n-ai sanse sa-ti iasa. Apropo. Stiti cum numeste Radu sectiunea de fructe de import din supermarket? House of wax! :))


Pentru ca am mai multa incredere in ce imi pregatesc eu in casa decat in ce imi ofera altii sa mananc... m-am hotarat sa reinventez muraturile! Sort of... Muraturi versiunea 2014! 


Suna haios, dar seamana atat de bine cu ce facea mama cand eram eu mai mica. Ea punea muraturi pentru iarna iar eu pun fructe la congelator pentru iarna. V-am povestit cum procedez cu smoothie-urile mele. Doar nu credeti ca alerg dupa fructe proaspete in fiecare dimineata. Desi... nu cred ca i-ar displacea lui Radu sa-mi iau cosuletul si sa fug la cules de fructe in fustita scurta, scufita rosie reloaded :)) 


Le cumpar cat e sezonul lor, dar NU DIN SUPERMARKET! Greu gasesti ceva romanesc in supermarket. Eu am o piata preferata, prbabil ca recunoasteti zona din poze, blocul Connex. Doamna care vinde afine proaspete e toata un zambet cum ma vede. Am venit intr-o duminica dupa afine si nu a vrut sa-mi vanda. "Te astept de vineri mai mama! Acum e duminica si s-au cam otetit" Tare verbul asta, de la otet. Mama mai zicea asa. 


Este o piata de weekend. Ii gasesc aici de vineri pana duminica. Ziua ideala de cumparaturi fiind vineri, cand totul este chiar proaspat. Afine, piersici, caise, zmeura - toate se duc la congelator.


Poate ca voi faceti de ceva vreme treaba asta. Dar eu sunt prietena cu bucataria doar de 1 an :) Iar treaba asta cu fructele pentru iarna... este noua pentru mine. Iti trebuie doar putina organizare... in rest e foarte simplu. Ai nevoie de apa sa le speli si nise pungi de plastic in care sa le pui :)) Ah, si de congelator, normal!