Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Biscuiti Vegani RAWREO :)


In fiecare dimineata Radu face cafeaua. Pe langa discutie imi place sa mai am si altceva dulce. De exemplu niste biscuiti. Problema e ca m-am plictisit de toate variantele din comert. Nu stiu daca ati observat, dar sunt chiar putine. Asa ca, in stilul Gust Verde, am facut ca in bancul cu Stefan cel Mare: Biscuti, osteni? Biscuim, Maria Ta! :))


  Ingrediente pentru compozitia de "biscuite" (6 portii)  


Am amestecat toate ingredientele in robot, dar atentie, nu exagerat. Daca mixam prea mult nucile vor elibera prea mult ulei si o sa ne fie mai greu de lucrat cu compozitia. Am mixat atat cat s-au faramitat si integrat destul de bine. Trebuie sa aiba o textura lipicioasa. Daca totusi va face problema compozitia cand formati biscuitii, tamponati cu niste prosop din hartie :) Sa mai absoarba din ulei.


Pe un tocator din lemn mi-am pus compozitia si am tratat-o ca si cum ar fi o bucata de coca :) Am modelat-o frumos presand-o cu fundul unui pahar. Ea trebuie sa aibe la final 0.5 cm grosime.


O sa radeti de mine, dar am improvizat de data asta pentru ca timpul nu prea era in favoarea mea sa caut o forma rotunda de taiat prajituri. Le stiti, exista in comert sub tot felul de forme, stelute, braduti, etc. Se folosesc pentru biscuiti. Ca atare, cum eu aveam nevoie de una rotunda si mica, m-am dus repede la magazinul din preajma casei si mi-am luat cea mai ieftina si cea mai mica conserva :)) 5cm diametru. Am desfacut-o, am scos umplutura, am spalat-o bine si cu desfacatorul de conserve i-am sccos si fundul. Si uite asa mi-am format un super inel :))


Buuun! Am dat toate gaurile posibile iar cu comozitia ramasa am mai format "o foaie" si am mai reusit sa mai scot inca un biscuite :) Nu aruncam nimic! Folosim tot!


Am asezat biscuitii intr-o farfurie pe un prosop de hartie si i-am bagat la congelator pana voi fi gata cu crema.


  Ingrediente pentru crema alba:  
De ce este asa necesar sa punem conserva la frigider cu o zi inainte? La rece, pulpa de cocos se separa de apa. Cu cat are mai multa pulpa cu atat mai bine. Eu am gasit cu 78%. Noi avem nevoie in reteta doar de pulpa. Daca simtiti ca nu se amesteca cum trebuie in blender, adaugati 1-2 linguri de apa din conserva.


Asadar, am scos conserva de la frigider, am desfacut-o si am scos cu o lingurita doar partea solida (pulpa). 


Am scurs si apa intr-un bol mai mic. E posibil sa aveti nevoie de o lingura sau doua. La mine nu a fost necesar.


Am pus in blender pulpa de cocos, indulcitorul, vanilia si uleiul de cocos. Am mixat pana am obtinut crema cea alba cu aroma de vanilie :) Am bagat-o 5 min la frigider sa se intareasca putin.


Am scos biscuitii de la congelator si m-am apucat sa-i ornez :) Au iesit tare dragalasi :D


Pe Radu am reusit sa-l pacalesc cu biscuitii doar de la 10m :)) Cand s-a apropiat l-am cucerit cu gustul :D Sunt deliciosi! 


Sa-i savurati dimineata la cafea ;) 


Se pastreaza foarte bine la frigider.