Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Cat de reusita este o mancare depinde de vinul de langa.


Si de companie. Cand ai fluturi in stomac poti sa le dai sa roada o salata :)
Cu toate astea mie imi place sa fie masa buna si pentru asta trebuie sa va spun un mic secret: reusitele din bucatarie incep la cumparaturi. Daca ai ingredientele bune, treaba e pe jumatate facuta. Daca ai ingrediente slabe, poti sa fii si Jamie Oliver, ca tot proasta o sa iasa mancarea. Un singur condiment, un sos care nu pare asa important sau o bucatica de parmezan care nu e ce trebuie pot sa distruga o ora de munca si o ora de machiaj. Ca te buseste plansul si ti se intinde tot. 
Ca si voi, mi-am dat seama ca in supermarket gasesti de toate, dar nu la un nivel senzational. Toata lumea s-a trezit sa faca branzeturi italienesti, prosecco, in curand si Venetia va avea o copie in Bucuresti. Stati un pic sa ploua :)
Pentru vin din Italia, prosecco, paste, parmezan si - uneori - sosuri, dar si pentru o experienta de shopping care seamana cu o iesire din Sex & the City, merg la fetele de la Limone. 


Total out of the box, ele si-au amenajat showroomul ca pe o piateta italieneasca. Trei mese dulci foc, balconas cu flori, totul in culori vii. Si toate astea intr-un spatiu inchis, dar care pare 100% afara. Bem o cafea, povestesc ce vreau sa gatesc, iar Isabelle și Ramona ma consiliaza. Ce vreau sa fac cu pastele, dar cu vinul? Pentru cine? Prieteni in vizita? Mama? Cina romantica? Merge PERFECT!


Cand nu am timp imi trimit comanda acasa prin curier. 
Cand am, ar fi pacat sa ratez distractia si merg la ele. In Str. Gazelei, nr. 34.
Nici nu stiu ce-mi place mai mult: ca stiu ca toate produsele sunt selectate si vin garantat din Italia, ca ele stiu sa te faca sa te simti o prietena, nu o clienta sau ca am pe masa un vin sau un prosecco altfel? 
Chiar astazi m-a intrebat Radu cum am pregatit pastele. Le-am dat un twist, dar gustul a fost mai mult meritul lor decat al meu :) 


Tinem secret. E mai bine sa creada ca sunt minunata, decat ca sunt bine aprovizionata :)
Mai tarziu va dau si reteta de Briose din spaghetti. Relax, suna complicat, dar nu e.


Si nica un lucru, Isabelle si Ramona, pe scurt, Limone, au si o pagina de facebook foarte-foarte amuzanta. Inainte sa mergeti la ele poate aruncati o privire si pe pagina lor. Noi, fetele, trebuie sa avem grija una de alta, nu? ;)