Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Brânzică cremoasă de caju


Vrei un mic dejun rapid sau o gustare pe fugă, dar sănătoasă? Hai să o facem. Eu pregătesc ingredientele, iar tu apeși pe buton. Cum, ce buton? Da, butonul de la robot. El face toată treaba.

  ingrediente:  
150 g caju crud, hidratat 3-6 ore
1 lingură tahini (pastă de susan)
3 linguri fulgi de drojdie uscată inactivă
80 ml apă
sucul de la 1 lămâie mare
1 cățel mare de usturoi
½ linguriță sare
½ linguriță piper


Simplu de tot! Am pus toate ingredientele în robotul de bucătărie și am mixat până când am obținut o minunată cremă de „brânză“.


O poți savura ca atare sau ca dressing pentru salată, ca topping pe anumite mâncăruri – sau poți încerca să prepari rețeta de cartof dulce umplut.
Se păstrează în frigider până la 3 zile.