Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Unt de migdale cu vanilie


Dacă mă puneți să fac un top în care figurează untul de migdale și cel de arahide o să se lase liniștea. Nu sunt în stare. Ambele preparate mi se par delicioase. Și, da, destul de diferite la gust. Oricum, vă recomand untul de migdale și cel de arahide doar pentru micul dejun. De ce? Or fi ele sănătoase, dar să știți că sunt și bogate caloric. Dimineața aveți nevoie de energie. Vă încărcați bine bateriile – și vă asigur că vă vor ține mai mult decât bateria de la telefon.

  ingrediente:  
250 g migdale crude
3 linguri sirop de arțar
½ linguriță esență de vanilie naturală
opțional: 1 lingură rasă de cacao


Încingeți cuptorul în prealabil la 160°C. Într-un bol, am amestecat migdalele crude cu 1 lingură de sirop de arțar. Le-am așezat într-o tavă măricică, pe hârtie de copt. Le-am băgat la cuptor pentru 10-15 minute, la 160°C. Aveți grijă să nu le ardeți. (Puteți sări peste acest pas cumpărând din comerț migdale gata coapte, dar – atenție! – trebuie să fie nesărate.)
Le-am lăsat la răcit 20 de minute, după care le-am aruncat în robotul de bucătărie. Este important ca robotul să fie de putere mare. Cel puțin 1000 W. Le-am mixat mai mult de 5 minute.
La început, untul are un aspect asemănător nisipului, dar pe parcurs devine totul foarte uleios. Compoziția are tendința să urce pe pereții vasului, așa că am oprit de câteva ori robotul, ca să o îndepărtez de pe laterale. Trebuie să aveți răbdare.
La final, am adăugat pudra de cacao, siropul de arțar și vanilia. Am mai mixat puțin. Cam asta e tot! Se poate consuma ca atare la micul dejun, pe pâine integrală prăjită. Hrănitor, bun la gust și sănătos. Se păstrează într-un borcănaș până la o săptămână, în frigider.