Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Ce nu găsești în cărțile de bucate: Rețeta prieteniei între femei. 5 ingrediente esențiale.


Când eram micuță aveam puține prietene fete, chiar și mai târziu mergeam la discotecă într-o frăție, cu gașca de băieți!
Noi, femeile, ne detestăm mai mult între noi decât detestăm bărbații, dar asta și pentru că nu știm să ne alegem prietenele, iar în copilărie ai senzația că mai multe prietene înseamnă automat mai multă prietenie. Bullshit! Nu se adună puțin de la una, ceva mai mult de la alta. 
N-am fost o elevă “populară” și probabil că asta m-a ajutat enorm! Cum? Nimic mai simplu: fetele populare sunt ca băieții cu bani. Adică au admiratori, dar nu prea au prieteni. Au oameni care sunt în jurul lor, cum se zice în cartier, “pe interes” și e destul de greu să-i deosebești pe cei care te vor pe tine sau vor ceea ce ai. 
În Liceul de Arte eram o gașcă de patru fete și de pe atunci făcut crochiul (schița) primului ingredient esențial în prietenia între gagici: 
NEBUNIA COMUNĂ! 
Atunci era pictura! Noi nu mergeam Arte pentru că trebuie, ci pentru că ne plăcea. Bine, ne și simțeam deasupra tuturor :) Cei de la muzică erau niște triști, balerinele erau niște arogante, iar cei de la liceele teoretice niște tocilari. 
Apoi am mai crescut și mi-am dat seama că un alt ingredient esențial pentru prietenia sau ura nestinsă între femei este… 

BĂRBATUL!
Ce bărbat e genul tău și cât de departe ai merge ca să-l ai? Ce te faci când prietenei tale îi place același tip? Mai ales când tu ești deja cu el!! Nu-mi spune că nu te-ai întâlnit cu asta! E preferabil să nu avem aceleași gusturi, dar prietenia rezistă și atunci când avem. Cu condiția să fie reală. Așa ajungem la al treilea și cel mai important element: 

CARACTERUL. 
Poți să ai prietene mai bogate sau mai sărace decât tine, dar prietene care să nu aibă aceleași principii de viață e imposibil. Chiar dacă sunt obsedată să fie casa mea lună, pot să trec cu vederea că la tine acasă n-ai făcut curat de 10 zile, dar un caracter murdar… asta nu. 

VÂRSTA. 
Na, că am zis-o! Știu că multe dintre voi sunteți acum șocate, dar veți fi de acord că toate avem o vârstă interioară. Unele îmbătrânesc subit când se mărită sau fac un copil și brusc dispar din peisaj. Te resping pentru că vrei să mai copilărești sau invers, unele chiar nu vor să se maturizeze deloc și tot timpul cer de la tine fără să ofere nimic în schimb. Grija față de prietenă este cel mai important indicator al prieteniei. Mai important decât termometrul de la cuptor, că iar îmi aduc aminte niște cheștii și iau foc! :)

NICIODATĂ SENS UNIC!
Prietenia are două sensuri. Vin și pleacă gesturi, care sunt la început mărunte, dar valorează enorm. Nu știu dacă există Karma și You take what you give in life, dar în prietenie sigur ai ce oferi. Altfel nu e prietenie. Tu ai o șefă și nu te-ai prins. Sau ești o șefă, caz în care știi precis cum stă treaba. 

Ideea pentru acest articol s-a născut și grație unui concept foarte original născut de Hoover România, pentru care sunt Brand Ambassador. Pe scurt, o parte din cei și cele care participă la concursul Hoover, În filmul nostru tu ești vedeta, se trezesc, printr-o tragere la sorți pe care Hoover.ro o controlează,  nu doar cu premiul la ușă, ci și cu noi, cu mine și cu Radu. Eu încep să cred în șansă, că până acum am nimerit numai la oameni interesanți despre care o să mai auziți! 
De exemplu, Lorena Pană și adorabilul ei pug pe care îl cheamă Mister Big. E o tipă care are umor, viață și o mare responsabilitate într-o companie care le face pe femei să strălucească la propriu. 


Pe Cristiana Oprea, PILOT DE RALIU, vreau să merg să o văd la treabă (7-9 Septembrie) la Iași! Pagina ei de facebook aici: https://www.facebook.com/emoticar/


Oare cu cine mă întâlnesc data viitoare? Poate chiar cu tine! Intră în concurs direct din link: https://www.facebook.com/HooverRomaniaPage/posts/1912153779023355