Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Q&A: Iubitul meu m-a înșelat. L-am iertat. Acum m-a părăsit chiar pentru fata cu care m-a înșelat. Unde am greșit?


După primele “Excese de sinceritate” pe instagram am primit zeci de mesaje. N-am apucat să-i răspund unei fete care tocmai descoperise că iubitul o înșela de trei luni. Până să-i răspund, mi-a scris din nou. L-a iertat și el a fost recunoscător de n-a mai putut: a părăsit-o chiar pentru amantă. 

Poftim lecție de viață!

Ca în cazul fetei care mi-a scris, în multe altele cel prins neagă orice implicare emoțională. Doar pe tine te iubesc, nu știu ce-am văzut la cealaltă. Îmi pare atât de rău. 
Cum nu știe? 
A văzut un cur, țâte și niște craci gata să se deschidă. Poate nu mai buni decât ai tăi, dar alții. 
Oportunități avem toți. E ca la metrou: pe o magistrală sunt 20 de găuri, pardon, guri de metrou, nu e bine nici guri, că sună kinky, ați înțeles voi ideea! Nu te oprești la fiecare stație dacă ți-e drag să ajungi la Victoriei. 
Prost exemplu. Există Victoriei 1 și Victoriei 2. 

Doar pe tine te iubesc înseamnă doar de tine sunt sigur. Cealaltă e în probe. Ca un job part time. O dragoste cu juma’ de normă!

Iar îmi pare rău înseamnă îmi pare rău că m-ai prins. 

Și Radu mi-a spus că a iertat prin anul 1 de facultate o fată care l-a înșelat. A făcut-o, credea el, cu metodă. Întâi i-a dat papucii deși suferea ca un câine, ca atunci când ea s-ar fi întors să fie îmblânzită. După cum vă dați și singure seama, nici la el nu a mers. Marele psiholog autodidact mai avea multe de învățat :))

Nu zic că nu se poate, dar sunt foarte rare cazurile în care bărbatul sau femeia care au înșelat și au fost iertați chiar nu mai fac. Tu, cea care iartă, te alegi cu un fel de etichetă de proastă. Se lipește de tine ca pastele de oală când le uiți pe foc. Nu e că nu te mai înșală, ci doar se ascund mai bine. 

Unde greșim toți? Vrem să credem. Vrem să “luptăm” pentru relația noastră. Dar nu poți să iubești tu și în locul lui. 
....
Aștept întrebările voastre pe instragram ⇨ instagram.com/ramonaconstantinescu