Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Gustare rapidă cu avocado și ciupercuțe cu usturoi


Îmi place să gătesc, dar nu îmi place să stau mult în bucătărie. Uneori cred că se vede. Blogul meu nu prea seamănă cu unul de cooking. Nici nu e.
Mi-a scris o fată pe instagram că a căutat prin tot blogul meu și nu a găsit nicio rețetă de preparat orezul. Vă spun sincer că am amintiri neplăcute cu mama care stătea să aleagă orezul după care îl fierbea o grămadă de timp. Ei bine, eu nu am timp.
La mine orezul nu există în formă brută. Ori este prefiert la pungă, ori este congelat în tot felul de combinații cu legume. Îmi place să mănânc sănătos, dar nu sunt Amish! Nu refuz beneficiile tehnologiei și sunt multe studii care demonstrează că produsele congelate sunt adesea mai bune decât cele în aparență sunt proaspete, dar s-au copt forțat sau prin cala unui vapor.
Folsesc multe fructe și legume congelate. Pentru rețeta asta am folosit ciupercuțe! În 10 minute au fost gata :) Trebuie doar să mai adăugați voi ce vă place: ceapă tocată, usturoi, etc.

   pentru 2 porții:  
2 felii mari de pâine integrală sau 3 mai mici (prăjite)
1 avocado mare copt
1 lingură cu suc de lămâie
sare și piper
o pungă cu ciuperci congelate champignons
1 lingură cu unt pentru tigaie
2 căței de usturoi tocați mărunt
1 ceapă medie tocată mărunt


1. Să începem cu ciupercuțele. Puneți o tigaie pe foc cu 1 lingură generoasă cu unt. Adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt și amestecați 2-3 minute. Desfaceți punga congelată și adăugați ciupercile în tigaie. Țineți pe foc atât cât scrie pe ambalaj. Amestecați ușor. După ce sunt gata opriți focul și le lăsați să aștepte puțin :)

2. Pasați fructul de avocado cu furculița până obțineți o pastă moale. Adăugați zeamă de lămâie, sare și piper. Amestecați și întindeți pe feliile de pâine prăjită.


3. Peste pasta de avocado așezați frumos toppingul de ciupercuțe. Credeți-mă, este o nebunie la gust! :) Vă spun de pe acum, când vă apucați de rețetă... puteți să dublați cantitățile :))


Poftă mare!