Gust Verde... la propriu! Guacamole!


Cu ceva timp in urma, daca-mi aratai un avocado ma strambam ca un copil ce refuza sa manance broccoli.
Pana intr-o zi cand stateam de vorba cu sor'mea la telefon, povestindu-mi marea descoperire. Descoperise avocado. In comparatie cu mine.. ea macar a vrut sa-l incerce. Pe principiul.. daca nu-mi place scuip.
Si cum incerca ea sa ma convinga de proprietatile lui magice... iar eu cascam la telefon... dar aprobam politicos, prin influenta ei de "sora cea mare" a reusit. Mi-a repetat de 3 ori cum sa-l fac. Stie ca uit repede, mai ales cand nu ma intereseaza. Dar reteta fiind atat de banala mi-a fost imposibil sa o uit :))

  Ingrediente:  
  • 4 avocado copti
  • 2 rosii mari coapte, taiate in felii mici
  • 2-3 fire de ceapa verde, tocate marunt
  • o mana mica de patrunjel, tocat marunt
  • 1 catel mare de usturoi, tocat foarte marunt
  • sucul de la o jumatate de lamaie (dupa gust)
  • tortilla chips bio (Mega Image)
  • sare si piper


Am curatat avocado, scos samburii si i-am strivit ca pe cartofi pana mi-a iesit un piure :)
Intr-un bol mai mare am amestecat piureul de avocado cu restul de ingrediente. Eu am gustat de multe ori pana sa-mi dau seama cum trebuie sa echilibrez gusturile. Puneti mai mult suc de lamaie daca va place mai acrisor :) Merge senzational cu tortilla chips :D



 ! Despre avocado: 
Un fruct de avocado contine in jur de 22,5 g de grasimi, dintre care doua treimi sunt mononesaturate (benefice sanatatii). O calitate importanta a fructelor de avocado este ca acestea contin foarte putina fructoza (asociata cu predispozitia spre ingrasare) si circa 20 de nutrienti esentiali, precum fibrele, potasiul (intr-o cantitate dubla comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B si acidul folic. 
- au proprietati antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declansarii diverselor tipuri de cancer.
- au capacitatea de a proteja ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale.
- contin anumiti compusi care inhiba si distrug celulele cancerului oral.
- ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun in organism (HDL) 
Citeste mai mult aici.