Super Granola - Homemade!


Dragii mei, azi va prezint o super reteta. Super Granola mea homemade :)
Mai exact este un musli facut in casa, foarte hranitor si sanatos. Il puteti manca cu iaurt sau lapte de caju/migdale si fructe de sezon.
Granola este grozava ca mic dejun sau ca o mica gustare oricand in timpul zilei.

  Ingrediente uscate:  
  • 2 cesti (200g) fulgi de ovaz
  • 1/4 ceasca (30g) nuci tocate 
  • 1/4 ceasca (30g) alune de padure crude
  • 1/2 ceasca (80g) migdale crude
  • 3 lingurite de seminte de in (macinate)
  • 3 lingurite de seminte chia
  • 1/4 ceasca (30g) de seminte de susan
  • 1/4 ceasca (30g) seminte de floarea soarelui crude `
  • 1/4 ceasca (30g) seminte dovleac crude
Cantitatea de granola rezultata a incaput intr-un borcan etans (Ikea) de 1L.


Sa incepem...
Am incins cuptorul la 160 de grade. Pe o tava cu hartie de copt am imprastiat doar fulgii de ovaz si i-am tinut la cuptor 10 min amestecand o singura data.


Am scos fulgii de ovaz din cuptor, i-am pus intr-un bol mare, am adaugat restul de ingrediente uscate si le-am amestecat bine. Am lasat putin deoparte.


  Pentru sirop:  
  • 4 linguri sirop de artar (sau miere de albine)
  • 2 linguri de ulei de cocos (sau ulei de floarea soarelui)
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de extract de vanilie
  • 60 ml apa
  • putina sare


Separat, intr-o cratita mica am pus pe rand ingredientele pentru sirop: mierea (sau siropul de artar), uleiul de cocos, scortisoara, vanilia, apa si un strop de sare. Am amestecat pe foc mic pana s-au omogenizat complet. Am turnat tot siropul peste ingredientele uscate si am amestecat cu o lingura pana le-am ametit de tot.


Deja mirosul era... wow!


Am pus iar o hartie de copt pe tava si am intins minunatia pe toata suprafata. 


Am lasat la copt cam 30 de min (150 grade) dar trebuie verificat sa nu se arda. Pe la jumatatea timpului am scos tava si le-am amestecat putin dupa care le-am bagat la loc. 
Le-am lasat vreo 10 min sa se raceasca. 

  Pentru final:  
  • 1/2 ceasca (80g) coacaze si merisoare uscate.
Acum este momentul sa adaugati fructele uscate. Eu m-am grabit sa prind lumina naturala pentru poze si am uitat de ele :)) Voi sa le puneti. O sa vedeti diferenta atat la gust cat si la aspect. O sa arate minunat. Revin cu un update de poze saptamana viitoare :D


Ca idee poate va inspira, eu am mancat granola cu iaurt grecesc si mango. Mai exact: Un strat de granola, un strat de iaurt, un strat de piure de mango (jumatate de mango blenduit si jumatate taiat bucatele pentru decor) iar un strat de granola si am terminat cu iaurtul grecesc :) Delicios a fost! 


Granola se pastreaza foarte bine in borcane inchise ermetic.


Pofta mare!


O alta varianta de a savura granola :)