Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Detoxifierea de prostie.


Intru intr-un fast food. Mai cu staif, dar tot fast food. Imi iau o salata dupa care ma mai uit in jur. Sticlute cu “zeama de detox”
Oamenii din fata mea isi luau sandwich-uri, ciorbite, wrap-uri care sunt un fel de shaorma deghizata si adaugau cate o sticluta de detox!!!
Mai scriu o data ca poate nu ati realizat: paine, carne procesata, maioneza, E-uri cat cuprinde, dar, la final, suc de detox.
Mai intai am fost tentata sa zic ca fiecare e cu viata lui. 
Apoi, despicand firul in patru si urmarind fluviul de bani aruncati pe iluzii am dat vina pe cine trebuie si m-am decis sa va scriu indiferent cat de mult rau risc sa-mi fac.
Nu suntem toti pasionati de nutritie. Cei mai multi mananca pentru ca trebuie sa traiasca si nu e nimic rau in asta. Dar sa profiti de faptul ca oamenii nu sunt informati si sa le vinzi cu sume destul de mari niste minciuni mi se pare o pacaleala sinistra. 
Suc de detox dupa shaorma??! 
Suc de detox langa o savarina?
E ca in bancul cu 10 hotdogs si o cola light!


Te detoxifici mai mult cu o cafea dupa o masa copioasa sau cu un Jaggermeister care macar iti ajuta digestia. 
Sucul acela nu face decat sa-ti mai dilueze sucul gastric si sa mareasca timpul petrecut de mancare in stomac!!
Sigur ca exista si cealalta extrema. Nu stiu daca ati vazut "Man, Woman and Children", dar in filmul acesta e o fata care slabea mereu. Voia sa arate ca un manechin si intra pentru consiliere si suport moral pe un site numit "prettybitchesnevereat.com". Nu cred că site-ul există, dar problema există sigur!
Să zicem ca vezi sucurile de detox care sunt acum pe peste tot. Nu au instructiuni, scheme de dieta, etc. Ca atare te decizi sa “faci o cura” de capul tau. Iti cumperi vreo 5 sau 6 si altceva nu bagi in tine. Doar suc. Apoi lesini in drum spre casa ca vine primavara si e normal sa slabesti! Sa arati bine la plaja.
O sa faci plaja la bec intr-un spital daca nu renunti acum la nebunia asta!
Si inainte de post ar trebui sa te consulti cu un medic si sa-ti faci niste analize! 
Chiar si inainte de un program la sala ar trebui sa faci asta.
Ca sa nu mai zic ca e o diferenta intre detoxifiere si cura de slabire, dar, daca intrebam 10 femei de ce vor un detox vom primi 10 raspunsuri. Diferite. 
Nu tot ce zboara se mananca si nu tot ce are eticheta detox se bea.
Cel putin, nu cu folos. 
Daca o cura controlata de personal medical calificat ti se pare prea mult, atunci macar fa-ti propriile sucuri din fructe si legume. Nu te vei detoxifia, dar macar stii ce bei! :)



Poate ca n-ar strica sa ne luam sfaturile de la medicul de familie.
Nu ma credeti pe mine? Vorbiti cu el! Dar repede, ca medicii pleaca in numar mare din tara, in vreme ce vedetele din silicon si fabricantii de fake-detox vor ramane aici. Unde prostia inca se vinde bine.