Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

British Shorthair. Fantastic beasts and where to find them :)


Vi s-a întâmplat să vă doriți în subconștient un anumit lucru, dar conștientul să vi-l refuze? Nu mă refer la un coleg nou când ești căsătorită :))
Mă lupt cu treaba asta de ceva timp. Eram setată de mică să cred că nu-mi plac pisicile. De zici că m-am născut cu o lista de instrucțiuni iar pe undeva era menționat: intoleranță la mâțe!
Atunci cum se întâmpă că de fiecare dată când văd o pisică mi se schimonosește moaca și fac precum bătrânele alea când văd copii mici și se duc să-i apuce de obrăjori?
ÎMI PLAC PISICILE! Și la naiba m-am hotărât să nu mă mai mint, așa că vreau să am una a mea!


Acum două seri, Radu m-a invitat la un film în living. O comedie franțuzească la care am râs copios. Le placard. S-a lăsat cu dureri de burtă. Undeva pe la începutul filmului apare un pui de pisică. Cred că au făcut casting serios pentru el pentru că era probabil cel mai frumos pisoi văzut de mine până acum. Și eu și Radu ne-am înmuiat de tot. Oftam, mă uitam la el, iar din ecran... “miau…”
GATA, am zis! Vreau pisică! Nașii noștri au British shorthair. Ador pisica lor, așa că nu a fost deloc greu să-mi aleg o rasă. Din câte am înțeles este cea mai recomandată pentru apartament, părul lor fiind scurt. Lasă ceva mai puțin păr prin casă.  Sunt aproape convinsă că și pisoiul din film era British.


Eu cred că și obsesia mea pentru curățenie m-a ținut departe de acest gând. Să am eu o pisică în casă? Să pot învinge obsesiile? Mi-a luat prea mult să-mi dau seama că viața e înfricoșător de scurtă iar plăcerile noastre sunt adesea ignorate.
M-am decis să-mi iau pisică. Dar cum sunt un om care a studiat 15 ani de pictură trebuie să vă spun că ochiul meu percepe diferit când vine vorba de frumos. Oricum frumosul e ceva...relativ.


Îmi doresc o pisica  albă și  cu ochii albaștri. În general nu este complicat să găsești o pisicică de acest fel, în schimb pentru rasa British, cam este. Paleta de culori este largă pentru această rasă, dar albă cu ochiori bleu...cam greu. De fapt exprimarea corectă ar fi British Shorthair black silver shaded cu ochi albaștri. Da, sună complicat. :)
Am găsit la un crescător dar abia peste 5 luni pot intra în posesia unui pisic. Suma cerută mi se pare exagerată - 1200 Euro! Ce părere aveți despre asta?


Voi ce animale de companie aveți? Poate îmi dați o idee mai bună. :)