Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Chifteluțe sănătoase cu broccoli - la cuptor


Iarna, pofta mea de mâncare se dublează. E absolut normal, doar este frig. Corpul are nevoie de papa bun și energie multă. Dacă pofta mea de mâncare se dublează...ei  bine a lui Radu se triplează. Așa că încerc să scap repede din bucătărie cu gustări rapide sau rețete care să mă țină sub 60 de minute lângă aragaz.
Azi am făcut niște chifteluțe la cuptor. Nimic prăjit. Sunt sănătoase pe bune :) Nu te țin mult în bucatărie cu rețeta asta, îți promit ;)


  pentru 20 de chifteluțe  
400g broccoli congelat
3 căței de usturoi, tocați mărunt
1 ceapă mică, tocată mărunt
60g brânză Cheddar, dată prin răzătoare
70g pesmet
1 ou, bătut bine
Sare, piper, oregano
2 linguri de sos picant


1. Fierbeți bucățile de broccoli congelat conform ambalajului. În general între 2 și 5 minute. Scurgeți bine după fierbere și tocați broccoli mărunt.


2. Într-un bol mare puneți toate ingredientele: broccoli fiert și tocat mărunt, usturoiul, ceapa, brânza, pesmetul, oul, condimentele și sosul picant. Amestecați până se combină frumos toate ingredientele. Puneți bolul în frigider pentru 15 minute.


3. Scoateți bolul din frigider iar cu ajutorul palmelor formați mingiuțe jucăușe și așezați-le pe o tavă cu hârtie de copt.


4. Băgați tava la cuptorul preîncălzit – 200 grade pentru 30 minute. După primele 15 minute scoateți tava din cuptor, întoarceți chifteluțele pe partea cealaltă și le băgați iar la cuptor pentru încă 15 minute.


Poftă bună! Sunt foarte gustoase. Eu le-am mâncat cu sos picant iar Radu cu… iaurt. Cică au fost demențiale cu iaurt :))



Această rețetă nu este în cartea mea, dar alte 100 de rețete sunt :) Poți comanda cartea mea Gust Verde de aici