Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Cum pacalesti un carnivor (cu al meu a mers). Salata de naut cu patrunjel si frunze de spanac.


Deja mi-e dor de vara. De masuta din balcon si salatele delicioase foarte fresh care se potriveau perfect cu carafa rece de limonada. Dar azi e chiar frumos afara. Stiu cat de mult ii place lui Radu sa manance la masuta cea mica de pe balcon, asa ca nu las ziua asta frumoasa de toamna sa treaca stand prea mult in casa. El nu prea e cu salatele daca nu contin si carne. :) Dar cred ca a gasit el ceva deosebit la salata mea de naut de o mananca pur si simplu asa cum este. Da, salata de naut. V-am spus ca nautul si lintea sunt vedetele mele in bucatarie :)


Nici nu cred ca este nevoie sa va spun cat de rapid se prepara. Va las sa incercati :)
Am asezat frumos intr-un bol boabele de naut de la 2 consverve (am scurs bine nautul inainte si l-am spalat in apa rece). Cam 500g naut. Separat, in robotul de bucatarie am pus 2 maini de frunze de spanac, o jumatate de ceapa mica (puteti folosi si ceapa verde daca aveti prin frigider), 1-2 legaturi de patrunjel (doar frunzele), 1 lingura mare mustar cu semninte mari,  3 catei mari de usturoi, 1/2 lingurita de chimen, 1/2 lingurita coriandu, sucul de la o lamaie, 2-3 linguri de ulei de masline, 1 lngurita de sare roz si piper proaspat macinat. 

Am ametit bine de tot toate ingredientele. O pasta verde cu miros de vara mi-a iesit la final. Am pus toata pasta verzulie peste boabele de naut care asteptau in bol si am amestecat usor fara sa zdrobesc nautul. 


Am papat-o amandoi la masuta cea mica de pe balcon. A fost placut. Mi-a mai ramas o portie pe care o mananc in fata laptopului chiar acum cand va scriu :)
M-am inspirat de aici.

 ! Despre naut: 
Nautul - o sursa importanta de proteine, foarte bogat in fibre si antioxidanti. Este unul dintre alimentele-minune recomandate unui stil de viata echilibrat si sanatos. Doua cani de naut asigura necesarul zilnic de fibre. Contine de asemenea cantitati importante de mangan, cupru, fosfor, zinc, acid folic, vitamina A si fier.
Boabele de naut scad colesterolul prin continutul de fibre, si impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie. Bolile de inima pot fi prevenite prin consumul de naut.
Se mai spune ca previne cancerul de colon. Benefic pentru digestie, ajuta intestinele sa-si marească volumul, prevenind in acest fel constipatia si aparitia altor afectiuni mai grave, precum cancerul de colon.