Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Orgasm de ciocolată (raw vegan)


Dacă vrei un tort de ciocolată exact pe gustul tău nu ai nicio altă soluție decât să ți-l faci singură. O rețetă uțor de făcut. Făra foc. Ingredientele nu costă prea mult dacă ați fost vreodată la un restuarant cu torturi raw în ofertă și v-ați speriat de cât de mare e prețul și cât de mică e felia, acum e vremea răzbunării :)


  Pentru blat:  
180g migdale crude
180g curmale fără sâmburi 
80g fulgi de cocos
! Puteți folosi orice orice formă de tort sau tartă de 20cm, dar să fie detașabilă)


Am pus în robotul de bucătarie toate ingredientele pentru blat și le-am mixat până s-au mărunțit bine. 


Într-o formă de tartă detașabilă am presat bine cu mâna (sau cu fundul unui pahar) compoziția de blat până am nivelat-o frumos.


  Pentru cremă:  
200ml apă plată
300g caju crud (pus la înmuiat cu 6 ore inainte - trebuie sa fie bine hidratat)
70g ulei de cocos topit


Am scurs apa în care a stat caju-ul la înmuiat și am pus toate ingredientele în blender chiar în ordinea de mai sus. Am mixat până mi-a ieșit crema cremelor. Senzație!


Am turnat crema pe blatul făcut mai devreme, am nivelat frumos cu o paletă din plastic și am băgat la frigider. 


  Pentru glazură:  
8 linguri cu ulei de cocos topit
fructe proaspete pentru ornat

Am amestecat toate ingredientele pentru glazură într-un bol mic până s-au omogenizat complet. Am scos tortul de la frigider (crema este deja destul de fermă) și am turnat cu grijă glazura pe toată suprafața tortului. Am ornat cu fructe proaspete.


Tortul trebuie să stea la frigider cel puțin 4 ore până se întărește binișor. 


Nu cred că mai este nevoie să vă spun că este un desert chiar sănătos :)


Se pastrează la frigider. Poftă mare! ;)