RAW VEGAN: Orgasm de ciocolata! :) (fara zahar)


Dintre toate placerile pe care poti sa ti le faci in public, ciocolata este pentru mine pe primul loc. Am mancat zeci, poate chiar sute de feluri de ciocolata, torturi de ciocolata, briose cu ciocolata etc. Abia anul trecut m-a trasnit daca vrei un tort de ciocolata exact pe gustul tau nu ai nicio alta solutie decat sa ti-l faci singura. Dupa ce am stat ca Dexter in laborator si am distrus canitati industriale de ingrediente... sunt in masura sa va prezint in premiera pe tara cel mai reusit experiment :))
O reteta usor de facut. Fara foc. Nu contine zahar! Ingredientele nu costa prea mult daca ati fost vreodata la un restuarant de fite cu tort raw vegan in oferta si v-ati speriat de cat de mare e pretul si cat de mica e felia, acum e vremea razbunarii :)

! Eu am folosit aceasta forma de tarta detasabila (24cm). In lipsa ei puteti folosi o forma normala de tort detasabila.


  Pentru blat:  
  • 250g migdale crude
  • 250g curmale fara samburi 
  • 100g fulgi de cocos


Am pus in robotul de bucatarie toate ingredientele pentru blat si le-am mixat pana s-au maruntit bine. 


Intr-o forma de tarta detasabila am presat bine cu mana compozitia de blat pana s-a fixat perfect. 


  Pentru crema:  


Am scurs apa in care a stat caju-ul la inmuiat si am pus toate ingredientele in blender chiar in ordinea de mai sus. Am mixat pana mi-a iesit crema cremelor. Senzatie!


Am turnat crema pe blatul facut mai devreme, am nivelat frumos cu o paleta din plastic si am bagat la frigider. Tortul trebuie sa stea la frigider cel putin 4 ore pana se intareste binisor crema (umplutura). Mai exista o varianta daca nu aveti rabdare. Il bagati la congelator pentru o ora iar inainte sa-l taiati il lasati la temperatura camerei vreo 15min pana se inmoaie usor glazura de deasupra. Crema si glazura se intaresc in frigider si e mult mai placut sa-l mancati cu glazura usor topita :)


  Pentru glazura:  
Am amestecat toate ingredientele pentru glazura intr-un bol mic pana s-au omogenizat complet. Am scos tortul de la frigider (crema este deja destu de ferma) si am intins cu grija glazura pe toata suprafata tortului si am ornat cu capsuni proaspete. 


Stiu ca a cam trecut sezonul capsunilor dar stim bine ca ciocolata + capsuni = love. Gasiti capsuni in carrefour. Dar nu romanesti :)


Nu cred ca mai este nevoie sa va spun ca este un desert chiar sanatos :)


Se pastreaza la frigider. Pofta mare! ;)