Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Pentru sanatatea dumneavoastra consumati numai dulciuri pe care vi le faceti singuri :)


Foarte multa lume ma intreaba daca mananc doar raw vegan. Evident ca NU! Pe blog nu am doar mancare raw vegan si nici nu cred ca e bine sa mananci doar raw. E o opinie, nu ma leg de stilul de viata al altora.


Dar sunt foarte sincera si va spun ca de jumatate de an, absolut toate deserturile pe care eu si cu Radu le manacam sunt raw. Din doua motive. Sunt facute de mana mea, stiu ce ingrediente pun pentru ca eu le cumpar iar rezultatul este ceva dulce sanatos. Nu doar ceva dulce cu zahar si atat. Nu am reusit sa renunt de tot la zahar, Radu inca imi pune un cubulet in cafeaua de dimineata. In deserturi folosesc miere (sper ca e miere pe bune ce cumpar) si sirop de artar. 


De ce nu cumpar/mananc prajituri de cofetarie. Sunt multe motive dar va spun pe scurt ca nu poti controla nimic din ce bagi in gura. Habar nu ai ce mananci. Ahh...sigur ca la prima vedere mananci savarina cu frisca,  dar stii din ce este facuta frisca aia? Crezi ca folosesc 100% smantana grasa batuta bine la mixer?? Eu as pune pe etichete pe langa numele bine ales al prajiturilor si continuarea "cu conservanti" ar fi pe bune. Cred ca as cumpara-o pentru sinceritate. Zahar? Nu ai de unde sa stii cat au folosit, oricum...si cand iti prepari ceva de casa, fie ca este chec sau negresa...eu ma sochez cand vad cat zahar trebuie sa pui. Cu cana la propriu! Nu, nu vezi asta in retetele raw vegan.


Se intampla sa te trezesti cu niste prajituri de cofetarie in fata ta chiar maine la job. Sigur e ziua unui coleg. Ce-o sa faci? E greu sa-l refuzi nu? Poate se supara. Mananci una si o alegi chiar si pe a doua la insistentele lui. Dar pune-ti si un pahar de suc! Sa fie zahar la superlativ. Am multi ani in spate de viata de birou corporate. Si credeti-ma...nu am vazut pana acum un singur om care sa aduca de ziua lui limonada, apa, freshuri iar in loc de prajituri sa aduca fructe. Cum ar fi? Cedeti ca nu ar mai manca nimeni?? :))


E greu cand ti-e pofta de ceva interzis. Si eu am momentele mele de slabiciune, dar treaba asta cu prajiturile este impusa si acceptata :) Cand aud "as manca ceva dulce" fug repede la dulapul meu de veverite unde gasesti numai alune si seminte de tot felul si ma apuc sa pregatesc ceva rapid. 


Va incurajez sa mancati si un altfel de dulce. Macar incercati.