Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Cea mai buna dulceata de capsuni din lume! Fara zahar!


O sa va dau din casa: sotului meu ii place atat de mult dulceata incat aduna borcane de prin toate supermarketurile cum aduna batranele pisici. Cu zecile! Acum avem doar 11 in frigider. Unul de visine, doua de zmeura, gutui si mai stiu eu ce. Sigur trei sunt de cirese amare. Are un fetish :)
Desigur, simte ca trebuie sa alerge mai mult ca sa nu devina Piedone! Cum il vreau mai mult acasa, mi-am pus in cap sa-i fac dulceata „bio”, eco si mai ales FARA ZAHAR.
M-am pus s-o fac! Acum doua saptamani am facut cu mama cozonac pentru prima data in viata mea, ei bine uite ca a sosit momentul sa fac si dulceata tot pentru prima data :) 
La cozonac a fost efort la framantat, dar la dulceata aproape ca nici n-am simtit cum a trecut timpul. In 20 de minute a fost gata :)
Pe scurt, ce a produs aceasta minune? Green Sugar Gelifiant se numeste si are ca baza indulcitorul Green Sugar (zero calorii) plus pectina din fructe care ajuta la ingrosare (coagulare).
Vestea buna este ca acest produs neavand deloc zahar, chiar este indicat copiilor si mai ales persoanelor cu diabet.


  Ingrediente pentru 3 borcane de dulceata (1 borcan = 500ml):  


Am spalat capsunile si am indepartat coditele. Puteti lasa capsunile intregi sau daca sunt prea mari le puteti taia in bucati mai mici.


Am pus capsunile intr-un oala mare peste care am adaugat Green Sugar Gelifiant.


Am amestecat bine pentru a omogeniza indulcitorul cu fructele.


Am mai adaugat si niste apa (100ml) si am mai amestecat putin dupa care am pus pe foc.


Am lasat la foc mic 7 minute din momentul fierberii, amestecand continuu dupa care am oprit focul.

Eu am facut o mica proba sa fiu sigura ca este bine coagulata. Dupa cele 7 minute de fierbere am luat o lingurita de dulceata si am pus-o pe o farfurie mica. Am bagat-o la frigider sa se raceasca cateva minute. La mine s-a coagulat perfect. Deci, a fost gata dupa cele 7 minute de fierbere.


Cu un polonic am transferat dulceata in 3 borcane etanse. Totusi, v-as recomanda sa folositi borcane cu capac. Borcanele mele etanse nu s-au dovedit a fi chiar atat de etanse :)) Au prins aer. Noroc ca dulceata nu era pentru iarna :)) Si s-a mancat toata in 3 zile :D (Cu ajutorul prietenilor)
Dulceata este gata! O puteti tine la frigider. Daca doriti sa pastrati dulceata pentru iarna atunci mai avem un pas de facut :)


Buun! Dupa ce am pus toata dulceata in borcane (cu capac in cazul vostru si strase bine) le-am fiert in bain-marie aproximativ 10-15 minute (din momentul fierberii).


Dupa ce se racesc se depoziteaza la loc racoros iar dupa deschiderea borcanului se pastreaza la frigider. 


Imi este imposibil sa va redau prin cuvinte ce gust are aceasta dulceata. Nu are absolut nicio legatura cu dulceata din comert.


Gasiti produsul minune chiar aici: http://bit.ly/1FKw41m