Pizza vegana cu faina de naut (fara gluten)


Cand eram mica tata ma punea la treaba apoi ma intreba cum vreau sa ma plateasca. De cele mai multe ori valuta forte era PIZZA!
Multi ani mai tarziu, dupa ce m-am dat jos de pe motoare si m-am bagat in cuptoare, am incercat sa fac si eu pizza. Sa ma platesc singura. Stiu ca chefii trebuie sa para ca nu gresesc niciodata, asa ca ma bucur sa va spun ca eu nu sunt chef si pot sa recunosc ca nu stiu sa fac blaturi :) Nici la propriu, nici la figurat :))
Nu am reusit niciodata sa fac o pizza clasica, asa ca la restaurant, care sa ma multumeasca.
Pentru ca e un barbat care stie sa-si incurajeze femeia, Radu a mancat tot ce am gresit eu :) Nu mai este cazul! Am reusit in sfarsit sa fac o pizza atat de diferita si totusi atat de buna!!! E putin spus buna. Absolut DELICIOASA! Va spun cu toata sinceritatea, trebuie sa o incercati! :)



  Ingrediente pentru blat:  
  • 250g faina de naut (gasiti la plafar sau va puteti face singuri faina daca aveti masina de macinat cafea)
  • 500ml apa plata
  • 60ml ulei de masline
  • 2 catei mari de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita de sare


Intr-un bol maricel am pus toata apa dupa care am adaugat treptat faina de naut. Am amestecat cu telul pana am obtinut o compozitie destul de uniforma. Am lasat compozitia sa "se aseze" doua ore. Pur si simplu o lasati sa stea linistita in timp ce voi puteti sa mai faceti niste cumparaturi sa sa iesiti chiar la o cafea :) Chiar daca nu aveti rabdare trebuie sa lasati faina de naut la inmuiat. Se va digera muuuult mai usor :)


Cu o lingua am luat toata spuma formata la suprafata. Spuma nu e buna, trebuie aruncata.


Am adaugat uleiul de masline, usturoiul bine zdrobit si am amestecat bine cu telul.


Am turnat toata compozitia intr-o forma rotunda (27cm) pe care a uns-o bine inainte cu ulei de masline. 


Am bagat tava la cuptorul preincalzit, 220grade - 30 de minute.


  Ingrediente pentru sos:  


Extrem de simplu! Puneti toate ingredientele in blender si mixati :) Sosul e gata!


  Ingrediente pentru topping:  
  • 10 ciuperci (Champignon), taiate in doua si gatite dupa preferintaEu le-am gatit la tiagaie cu o lingura de ulei de masine si 2 catei mari de usturoi.
  • o mana de rucola
  • masline fara samburi
  • boabe de porumb (conserva)
  • sare si piper


Cand blatul meu de pizza a fost gata, l-am scos de la cuptor si l-am lasat 5min la racit. Ce miros!!!


M-am apucat sa pun ingredientele de topping chiar daca inca frigea. Radu nu mai avea rabdare :)


O pizza absolut delicioasa, usor crocanta si fara gluten. 


Noi am savurat aceasta pizza langa un pahar de Tămâioasă românească ;) 


Pofta buna! ;)