Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Cea mai amuzantă urmare a legii anti-fumat. Poți să-ți strângi prietenii acasă.


În fiecare grup e cel puțin o persoană care gătește bine și asta e salvarea! Eu nu fumez, dar Radu se lasă de fumat de când ne-am cunoscut așa că am devenit mai tolerantă. 
Să nu vă surprindă dacă soțul sau iubitul va ieși mai puțin în oraș cu băieții și îi va aduce, împreună cu berile, acasă. Unii dintre ei au și iubite drăguțe cu care ai ce să vorbești așa că, la final, în locul unei note de plată care e de multe ori umflată, toată lumea va fi fericită se va stabili următoare întâlnire și așa o să ne vedem mai des pe viu, nu doar pe facebook. Dacă ai și mașină de spălat vase e perfect.
Anul trecut am descoperit că sunt o fană a grătarelor! Chiar dacă la mine înseamnă mai puțină carne și mai mult legume la grătar, avem un grup de prieteni care excelează, te lingi pe degete. 
Atmosfera e bestială, discuțiile sunt de la ordinea mondială și până la mașini, nimeni nu se formalizează că nu are cine să audă ce vorbești într-o curte cât jumătate de teren de fotbal și în loc de bere se bea adesea un vin bun. 


De câteva luni tot încercam să ne vedem cu doi prieteni și ba erau ei prin țări calde, ba nu ne decideam asupra locului (că eu n-aveam ce să mănânc de acolo) și tot așa. 
Cum a intrat legea în vigoare a devenit clar: eu eram și problema și soluția! Meniul ni l-am făcut noi, se fumează, ce e drept, pe balcon, dar nu mai ai senzația că ești un cetățean de categoria a doua, că noi stăm destul de sus pentru zonă și fumezi deasupra tuturor :)
Sigur că mi-ar plăcea să-l conving pe Radu să nu mai fumeze, dar îmi place la nebunie ideea că mâncare bună, intimitatea în care poți să discuți orice și un loc decent unde îți poți aprinde o țigară pot să ne apropie. 
Plus că poți să vii îmbrăcat cum vrei, nu există dress code și nici oameni care să te scaneze: “Ia uite-o și p-asta cum a ieșit din casă”.


Ce vor face restaurantele? Cele în care se mănâncă bine vor merge ca și când nimic nu s-a întâmplat. Localurile care se bazau că pot să vândă corporatiștilor cafea exagerat de scumpă și cam atât vor înceta să mai existe că nici n-ar fi trebuit să apară. Nu știu cum de fumătorii nu și-au dat seama că plătesc cât trei pachete ca să fumeze cinci țigări. Era doar o formă în care se profita de dependența unor oameni.
Abia acum bucătarii vor fi respectați așa cum merită pentru că dincolo de designul unui restaurant, dincolo de vadul comercial și fără spațiul unde îți poți satisface un “viciu”, numai o farfurie care să-ți producă orgasm culinar te va mai scoate la o cină în oraș. 
..........................................................................
Mulțumesc Sergiu. Mulțumesc Sorin! Vă mai aștept la masă ;)

Desertul de la pagina 142
Ieri am gătit pentru fostul meu șef. A fost un moment mai mult decât dulce atunci când mi-a spus gustând din acest tort că a simțit pură plăcere! Acum stau la o cafea și mă gândesc serios să-mi schimb sloganul în Gust verde. Orgasme culinare :D Serios! Trebuie să încercați acest tort! <3Link către carte: http://greensugar.ro/gust-verde/
Posted by Gust Verde on Sunday, 20 March 2016