Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Hainele la modă te costă mai puțin decât dietele la modă. Cardul se reface mai ușor decât sănătatea.


Nu vi se pare că mereu apare câte un aliment minune? În fiecare săptămână mai citești pe internet de o dietă care promite un “corp de plajă” chiar și celor cărora nu le place să meargă la plajă, apoi apare cineva care luptă contra dietei de care tocmai ai citit de parcă nutriționiștii din toată lumea au devenit politicieni și sunt tot timpul în campanie electorală.




N-am fost niciodată împotriva societății de consum spre deosebire de Radu care e un soi de comunist-capitalist. Mie îmi place la shopping, inclusiv fac shopping de mâncare și am încercat aproape toate ingredientele minune despre care am citit. Nu poți să spui că un lucru e bun sau prost până nu l-ai încercat, dar la diete m-am decis să trag linie! Eu înțeleg că sunt oameni care trăiesc vânzând reviste, cărți și iluzii, dar oare ei nu se întreabă “cu ce cost?”
Chiar se schimbă adevărul în fiecare lună?
Cumpăr o revistă de 9 lei și primesc sfaturi de 2?
Cumpăr o carte în care autoarea se contrazice pe sine și ce a scris în cartea anterioară?

Ultima modă mi s-a părut una dintre cele mai bune: Forget skinny! Strong is the new sexy! 
Mi s-a părut.
După un entuziasm de câteva luni am descoperit că “băieții deștepți” au schimbat rețetele de “slăbești 6 kile în 6 zile” cu altele “pui mușchi în două săptămâni”. Poate în photoshop :)))
Sunt graphic designer și pot să alterez orice fotografie cum vreau. Realitatea însă va rămâne la fel. Strong is the new sexy este doar o modă care va umple buzunerele producătorilor de suplimente că nimeni nu vrea să se antreneze doi ani pentru rezultate. Nu de alta, dar până te faci tu strong… apare o nouă modă!

Îmi place să cred că eu folosesc tehnologia, nu ea pe mine, așa că am început căutările pe net. Mi s-a confirmat: SUNT O CIUDATĂ, DAR NU SUNT SINGURA. 
Zeci de surse de afară spun că NICIO DIETĂ NU FUNCȚIONEAZĂ CU ADEVĂRAT și conceptele se bucură de succes doar când promit rezultate rapide. De succes financiar al autorului, nu de succesul celor care le urmează și care uneori pun la loc mai multe kg decât au dat jos. 
Încă și mai multe surse spun că NU EȘTI  CE MĂNÂNCI, EȘTI CE FACI. Sedentară și flămândă nu înseamnă că arăți mai bine decât o gurmandă activă care dansează, biciclește sau aleargă. 

La fel am găsit medici care recomandă schimbări treptate: scoți un lucru pe care-l crezi dăunător și-l înlocuiești cu unul pe care îl crezi bun. Dacă ai greșit poți să-l pui la loc. Eu am scos, după zahăr, și pâinea, iar acum mă gândesc să reintroduc proverbul cu “Un măr pe zi”. Mama o să fie foarte fericită că nu mâncam fructe deloc când eram mică. 

Din tot ce-am studiat în ultimele săptămâni cel mai mult mi-a plăcut o idee pe care aș numi-o PRINCIPIUL PLĂCERII. Dietele nu funcționează pe termen lung tocmai pentru că sunt niște schimbări pe termen de două-trei săptămâni, așa că trebuie ca aproape tot ce-ai schimbat să rămână schimbat, dar nu poți să faci toată viața ceva ce nu-ți place! Și atunci de ce să nu faci ceva care să-ți placă??
Îți place să mănânci? 
Și mie!
Am pofte de nici nu vreau să mă gândesc ce-o să fac dacă mă decid vreodată să fac un copil!
Mănânc tot ce vreau, dar nu în cantități uriașe. 
Nu-ți place să alergi? Nici mie! Cum ardem atunci calorii? 
Îmi place să dansez și să fac dragoste. 
Fiecare dintre noi poate să aleagă din ce-i place… ce nu-i chiar strică. Sau dacă mănânci niște mici te revanșezi cu niște “squats” că tot sunt la modă fetele cu fundul mare. Radu are o vorbă: "cum vor bărbații sufletul femeii? Bombat" :))
Cateogoric că principiul plăcerii nu te va face sportivă de performanță decât dacă ăsta e visul, deci plăcerea ta. 
Uite, eu nu sunt mulțumită de corpul meu. Dar sunt mulțumită de viața mea. Și asta cred că e mai important!