Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Care sunt prioritățile după căsătorie? Mama sau soția?


Primim multe mesaje în privat. Cumva am convenit cu Radu să nu mai răspndem la fel, ci să facem public subiectul (evident fără să dezvăluim numele). Poate aveți și voi câteva păreri. Acești oameni ne scriu pentru că au nevoie de niște răspunsuri. Niște opinii. Nu strică să veniți și voi cu ale voastre.

Mejaj original:
Am un iubit de 4 ani și de puțin timp locuim împreună. Problema e clasică, mama lui, care tot timpul are nevoi. Îmi place să cred că nu sunt egoistă. Poate sunt și îmi deschizi ochii. În urma unor faze deranjante pt mine cum ar fi un împrumut pt ai lui, pe numele lui, care m-a cerut luna trecuta de nevastă și are gânduri serioase teoretic, am avut o discuție cu mama lui. Care mi-a spus că atunci când are nevoie de ceva, ea apelează la băiatul ei pe care l-a crescut să îl aibă sprijin. Problema mea este că ei fac lucruri de care eu nu știu! Nu discută cu mine, le fac ei. În condițiile în care pt mine el este totul. Și eu am părinți dar ai mei sunt independenți.
Mă gândesc că poate dacă vom avea copii, vinde casa că are mama lui nevoie de ceva. Sunt egoistă? Care e părerea unui om din afara? Încă suntem tineri! Îl iubesc enorm, dar simt ca nu știu cum să gestionez situația. Sunt egoistă și pretențioasă? Care sunt prioritățile după căsătorie de exemplu? Mama sau soția?
  
Răspunsul meu:
Dupa căsătorie prioritățile în general sunt COPILUL, și apoi ceilați.
Faptul că există un act între voi nu prioritizează nimic. Este normal să-și ajute mama. Din punctul meu de vedere greșeala este împărțită. Dacă mama lui îi solicită ajutorul material, atunci el cumva ar trebui să te informeze și pe tine, dar nu ai neapărat ceva de spus în direcția asta. Nu prea decidem noi aici. Cam așa e cu mamale de băieți. Cumva i-ai luat băiatul și poate o încurci :) Eu zic să te împrietenești cu mama soacră, ai mai mult de câștigat așa.

Matematic, avem un triunhi amoros. Poate singurul permis de lege, deși la ce legi dau ăștia nu m-aș mira să devină legal și hexagonul amoros.
E un triunghi amoros echilateral: relațiile mamă -  fiu, soacră – noră și soț - soție sunt la fel de importante, dar nu se calcă una pe alta pe coadă.

Soțul meu zice că dragostea de mamă se manifestă prin grija pentru fiul ei și dorința de a-l vedea fericit.
În prima mea căsătorie am văzut exact asta. Dacă eu nu găteam (și eram jalnică la subiectul gătit) mama fostului meu soț a ales să nu intre într-un conflict deschis cu mine, ci, cu înțelepciunea vârstei, ea ne făcea mâncare. Acum cred că n-am fost cea mai bună soție, dar vă imaginați ce s-ar fi întâmplat dacă mama fostului meu soț nu și-ar fi dorit fericirea lui? Ce s-ar fi întâmplat dacă mama fostului meu soț l-ar fi născut ca să aibă grijă de ea?!

O relație sănătoasă
pleacă de la mă-sa din casă! :))

Să iubești nu înseamnă să ceri. Înseamnă să oferi.
Să iubești, când ești mamă, înseamnă să accepți că puiul tău e bărbat abia când a zburat din cuib. Bărbații ăștia, ca niște pinguini, cu aripile doar de decor, îmi fac milă. Ei nu pot face fericită nicio femeie: fie ea soția sau mama. Dar tu, măritată ieri, trebuie să te gândești că primul tău copil s-ar putea să fie un băiat. Și atunci cel mai bun luru pe care o poți să-l faci este să te împrietenești cu soacră-ta :) să înțelegi prin ce trece. Pentru că peste 20 de ani și tu vei fi la fel ca ea.
Nu e păcat să-ți judeci viitorul în prezent ;)

În poză: Radu cu soacra lui, mama mea :)))