Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Amintiri din copilărie. Să nu uiți niciodată de unde ai plecat!


Nu știu câți dintre voi o mai aveți pe mama aproape. Eu am lăsat-o la 250km depărtare, iar Radu la câteva sute de mii de km. Da, cică e departe raiul.
Amândoi avem momente (mai ales de sărbători) să ne aducem aminte de zilele în care mamele ne găteau fel și fel de bunătăți. Acel gust pe care nu îl mai găsești pe nicăieri, nici măcar acolo în restaurantul ăla unde ai plătit nota tot salariul tău.

Când eram puștoaică, duceam vaca bunicii la păscut. La întoarcere, pe drum de țară și călcând prin bălegar ma gândeam la cornulețele alea… dulci și calde… cum doar bunica știa să le facă.
Acum gătesc și eu dulce, am mâncat dulciuri cu nume pretențioase de îți vine să cauți pe google să vezi ce dracu’ înseamnă, dar bunătățile din copilărie au un ingredient pe care nu îl găsești de cumpărat: melancolia.
Parcă nu mănânci cornulețe, retrăiești amintiri.


Mama ne alinta cu piersici colorate și nuci umplute. Vă mai amintiți de ele? Mai știți forma aia de nuci cum arăta? Doamne… ce momente…
Nu uita niciodată cine ești și care îți sunt plăcerile. Și ce dacă plăcerile tale sunt niște amintiri vechi? Adu-le la viață!


Tot pe vremea amintirilor mama spunea că “românii fac marfă bună, dar se duce la export!” Ei bine, m-a bufnit râsul când am luat de pe aeroport cele mai bune nuci umplute! Nu doar că aveau gustul copilăriei, dar aveam senzația că e și mama prin preajmă și într-un fel se duceau la export în bagajele călătorilor care plecau spre Londra, Roma sau Madrid.
Am sunat-o pe mama și i-am spus că mănânc nuci umplute cu gust de copilărie “made in România”.


Poate că nimic nu e întâmplător, dar eu cred că m-am întâlnit absolut din întâmplare cu oamenii care au făcut posibilă reîntâlnirea mea cu amintirile din copilărie.
Cei de la Art&Craft merită aplauze. Puțini știu că Art&Craft face tot posibilul ca tradițiile să se păstreze și mai mult datorită lor, turiștii nu pleacă din România cu suveniruri made in China”, ci „made in Bucovina” :)


Desigur, mâncărica cu gust melancolic nu este singurul lucru pe care îl găsiți la ei pe siteCei de la Art&Craft ne oferă nouă, dar și turișilor, posibilitatea de a lua ceva românesc - o farfurie de la Horezu, o ie, bunătăți dulci pentru a le aminti de România sau pentru a le dărui celor dragi.

Aruncați un ochi pe site și faceți pe cineva fericit :)