Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Nu ne dorim bărbați “la care să ne oprim”. Vrem bărbați cu care să mergem înainte. Împreună.


Suntem în 2017. De câteva luni. În secolul XXI de mai mult timp. Femeile se descurcă și fără bărbați care să le pună pe masă o bucată de pâine. Dacă n-au pâine știu să mănânce și cozonac. 
Spre deosebire de bărbați știu și să și-l facă. 
Cu toate astea încă aud păreri de genul: femeia vrea să te prindă, ca o capcană pentru șoareci, cu sexul în loc de brânză și copilul în loc de arc!
Psihologii le dau dreptate paranoicilor: Păi, da, femeia vrea să cuibărească pentru că e în zestrea ei genetică să fie un soi de mama lu’ alien din film. 
Uite că eu cred că PSIHOLOGIA DE ASTĂZI VORBEȘTE DESPRE FEMEIA DE IERI. 

Femeia de astăzi are alte probleme pe cap, nu să prindă un nefericit în plasa unei căsătorii care să-i plafoneze pe amândoi și nici să-i trântească un plod căruia să-i pună în spate visurile lor sfărâmate. 
Femeia de astăzi nu mai este divizată între doamnă pe stradă, gospodină în bucătărie și curvă în pat. Ea e constrânsă să mai fie ceva: BĂRBAT. La serviciu.
Pentru că în prea multe joburi femeia nu-și permite să fie feminină dacă vrea să fie luată în serios. 
Nu are voie să lase impresia că are și sexualitate, slăbiciuni femeiești, forme. Asta dacă vrea să progreseze. Cu excepția unor profesiuni mai liberale sau a unor caractere puternice, femeia își abandonează feminitatea pentru că e ca o rochie lungă care o încurcă la alergat, dat din coate și alte sporturi de iarnă-vară prin te și miri ce firme. 
Femeia modernă se găsește mereu în fața unei alegeri: să fie respectabilă sau dezirabilă?

Uite că putem să fim ambele. Doar să vrem. Dacă nu vom mai avea în lumina reflectoarelor tot felul de femei a căror principală realizare în viață a fost că și-au găsit bărbați sponsori care le-au “împnis de la spate” vom avea toate de câștigat. 
Dacă nu vom mai vrea copii înainte să le găsim tații și dacă nu ne-am mai repezi ca toantele să ne mutăm împreună ca într-o căsătorie de probă, chiar si daca am învăța să gătim de plăcere, nu de nevoie, am evita multe greșeli mai greu de reparat. Frustrări mai greu de depășit. 
Și mai ales dacă vom reuși să nu ne mai privim independența în competiție cu bărbații, ci în echipă cu ei. 
NU, BĂRBATUL NU E DESTINAȚIA FEMEII! E PARTENERUL DE DRUM.
Nu mi-am dorit niciodată să mă opresc la un bărbat. Mi-am dorit un bărbat alături de care să merg înainte.

Foto: Marius Bărăgan pentru ETIQUETTE Magazine