Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Concurs pentru cei care nu mizează doar pe cărțile de joc și nu țin cont doar de cărțile de credit :)


Suntem suma experiențelor noastre. 
Suma oamenilor pe care i-am întâlnit. 
Iar eu, unul, m-am întâlnit cu o sumedenie de oameni morți. 
Poeți, prozatori, dramaturgi, mari oratori din antichitate, revoluționari, asceți, despoți, curtezane. Gândurile, experiențele, chiar și fricile lor erau mai vii decât oameni prezenți lângă mine pentru că nu poți să scrii o carte despre cum te duci zilnic la serviciu așteptând weekendul!

Eu locuiam cu acești morți vii. 
Îi luam după mine dintr-o cameră de cămin în alta. Cântăreau mai mult decât toate celelalte “posesiuni” ale mele. 
Au fost un bun antrenament și pentru trup :) 
Pentru minte, pentru spirit și pentru caracter însă, au fost mai mult decât un antrenament! Cărțile m-au format până la vârsta când am avut curaj să greșesc… singur. Asumat, plenar, anecdotic, nu cum greșesc copiii!

Pentru mine cărțile sunt sticluțe cu esență de om. 
Lumea e un palimpsest. O scrii, o ștergi. 
Cei care caută nemurirea se preschimbă în cuvinte, vorba lui Nichita Stănescu. Scandalos e că devin nemuritoare doar ideile lor. Uneori și muzele. 

În parteneriat cu Asociația Editorilor din România am plăcerea să vă premiez în idei, să vă îmbrac în vorbe, să vă îmbogățesc… sufletește. 

AER pune în joc trei vouchere de câte 100 de lei din care vă puteți cumpăra de la Bookfest orice cărți vreți. Nu doar pe ale mele, nu doar de la Curtea Veche Publishing, ORICE  cărți vreți, de la orice editură și - Har Domnului - la Bookfest sunt toate editurile care contează. 
O să fim și noi acolo, vă spun mai aproape de Ziua Z :)

Cum ne iei banii, pardon, cărțile?

Scrie-ne mai jos într-un comentariu 3 titluri de cărți care te-au marcat. Ca să nu fie discuții NU poți strecura printre acele titluri nicio carte a noastră :) Să nu spună nimeni că am dat premiile pe afinități. Oricum știu că dacă citești asta cărțile mele nu te-au lăsat rece :))
Ramona va extrage cu random.org câte un premiu pe zi începând din 21 mai. 
21, 22, 23 că pe 24 se deschide Bookfestul!