Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Mousse vegan de ciocolată cu unt de arahide și cremă de cocos


Am fost mai puțin sigură când am zis DA la Starea Civilă decât acum când vă spun vouă: ACESTA este cel mai bun tort vegan din viața mea. 
După foarte multe teste, sunt chiar mândră de rezultat :D
Am câțiva prieteni care l-au mâncat deja. Nu pot să vă descriu în cuvinte orgasmul culinar de care s-au bucurat :))
Pe scurt, rețeta poate fi făcută sub formă de tort unde este obligatoriu să faceți și blatul sau sub formă de prăjiturele (folosind forme din silicon) unde puteți renunța la blat :) Eu l-am făcut în ambele variante. Recunosc că m-am îndrăgostit de formele din silicon. Sunt ideale pentru dulciurile raw vegane care necesită un timp mai mare de stat la congelator pentru întărire. Foarte ușor se scoate forma la final. Prin alunecare :))


  pentru blat:   
100g curmale moi fără sâmburi
100g migdale crude sau coapte, dar fără sare
70g fulgi de cocos
1 lingură de cacao
2 linguri de espresso scurt
1 linguriță cu esență de vanilie
un strop de sare

1. Pune toate ingredientele de mai sus în robotul de bucătărie. Mixează bine. Vei obține o compoziție lipicioasă.
2. Cu ajutorul degetelor presează compoziția într-o formă de tort detașabilă și pune forma la congelator până e gata crema.


  pentru cremă:  
200g caju crud ținut la hidratat în apă 4 ore
3 linguri cu ulei de cocos
1 cutiuță cu cremă de cocos Blue Dragon (este absolut delicioasă! Eu am găsit-o în Carrefour). Puneți crema de cocos la frigider cu o seară înainte ca să se întărească.
4 linguri cu cacao
4 linguri cu sirop de arțar (sau îndulcitorul preferat)
100g unt de arahide fără sare
Nu recomand untul de arahide din comerț. Aproape că nu are nicio legătură cu cel făcut în casă. E foarte ușor de făcut. Pune în robotul de bucătărie 400g arahide coapte/prăjite FĂRĂ SARE. Atenție când le cumperi din supermarket, să nu conțină sare. Și asta e tot! Mixează câteva minute și vei avea cel mai delicios unt de arahide fără niciun alt ingredient în plus.
3 linguri de espresso scurt
1 banană mare
1 linguriță cu esență de vanilie
pentru decor la final am folosit fistic tocat


1. Scurge caju-ul de apa în care a stat la hidratat și clătește-l bine cu apă curată. După ce l-ai scurs bine, pune-l în robotul de bucătărie alături de toate celelalte ingrediente.
2. Când adaugi crema de cocos (sper că nu ai uitat și ai ținut-o la frigider peste noapte) nu uita să pui doar crema de cocos din cutie. O să găsești și o cantitate mică de apă pe care o vei scurge în chiuvetă :)
3. Mixează bine toate ingredientele în robot până vei obține o cremă foarte fină. Mousse-ul suprem! :D
4. Scoate forma de la congelator și toarnă peste blat toată crema. Nivelează ușor și bagă iar la congelator pentru 3 ore. Atenție, este un mousse de ciocolată. Când îl serviți trebuie să fie ușor moale, în niciun caz tare ca piatra :D Dacă l-ați ținut prea mult timp la congelator trebuie să-i dați timp să se înmoaie ușor la temperatura camerei ;)
Aveți răbdare cu el că merită ;)


Se păstrează la frigider sau la congelator pentru o perioadă mai lungă de timp.



Cum vă spuneam mai sus, puteți folosi formă de tort detașabilă sau forme din silicon. Le găsiți aici.