Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Tortul lui Radu și o veste… la fel de dulce :)


Pavlova cu mango și fructul pasiunii. Astăzi e ziua lui și cred că această sexy pavlova este cea mai potrivită să-i satisfacă papilele gustative.
Da, avem o VESTE MARE pentru voi :D Am emoții în timp ce scriu, dar o să vă spun despre asta la finalul rețetei. Aveți răbdare cu mine? Vă promit că merită! :*



  pentru bezea:  
4 albușuri la temperaura camerei
220g zahăr
1 lingură rasă cu amidon de porumb
1 linguriță oțet
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură cu apă fiartă

1. Preîncălziți cuptorul la 140°C sau 120°C cu ventilație.
2. Puneți albușurile într-un bol și mixați 1 minut la viteză medie. Când s-a format spuma vă opriți.
3. Adăugați câte o lingură de zahăr cu vârf și mixați la viteză maximă. După ce ați terminat de pus tot zahărul opriți mixerul. Gustați, este gata când s-a dizolvat tot zahărul.


4. Puneți în bol ingredientele rămase (amidonul, oțetul, vanilia și apa fiartă)
Mixați la viteză mică pentru încă 30 secunde. La final bezeaua trebuie să fie țeapănă și lucioasă. Să întorci vasul, iar ea nici să nu se miște :)
5. Pe o tavă mare cu hârtie de copt trasați un cerc cu diamentru de 20 cm.
6. Cu o lingură, începând chiar din centru, umpleți cercul desenat. Încercați să nu-l depășiți pentru că oricum bezeaua mai crește puțin în cuptor.


7. Băgați bezeaua în cuptorul preîncalzit: 120°C cu ventilație pentru 90 de minute. Bezeaua va avea o textură crocantă pe exterior și o culoare foarte deschisă. Însă în interior va fi una lipicioasă, un fel de marshmallow :)
8. Când bezeaua e gata, opriți cuptorul, dar nu o scoateți afară! Lasați-o în cuptor să se răcească treptat (vreo 2 ore).
O idee bună ar fi să faceți bezeaua seara, înainte de nani, iar dimineața o găsiți în cuptor la temperatura perfectă :) Ar mai fi un pas delicat. Momentul când dezlipiți bezeaua gata coaptă de pe hârtia de copt. Aveți grijă sa nu o rupeți, e destul de sensibilă. Acum e momentul să facem frișcă!


  pentru topping:  
400ml smântână pentru frișcă (rece de la frigider)
(eu am combinat o cutiuță 200ml LaDorna neîndulcită cu o cutiuță 200ml LaDorna îndulcită)
1 buc. mango mare copt
o mână plină cu afine proaspete
4 buc. fructul pasiunii


1. Puneți smântâna rece într-un bol și mixați până obțineți frișcă.


2. Puneți frișca pe bezea (după ce aceasta s-a răcit complet) iar peste frișcă ornați cu mango, afine și fructul pasiunii.




Asta este probabil cea mai bună pavlova din viața mea. Alături de o felie din minunăția asta… ar merge să vă dau și vestea cea mare, nu? :)
Ei bine, dragii mei…
După multă muncă (de convingere), am reușit să-l fac pe Radu să reediteze FILOSOFIA SEXULUI, DAAARRR....Varianta NECENZURATĂ! :)
Așa cum a gândit-o de la bun început, în 2006 – 2007. Cartea a apărut acum 10 ani,  dar “curajosul meu” temându-se de ce vor spune criticii,  i-a tăiat aproape toate scenele de sex!!! Se simte dacă sunteți un pic atenți când citiți varianta actuală. Era un fel de 16+ :))) Acum e direct  Parental Advisory – Explicit Lyrics. Snoop Dog e mic copil :))
Apropo, tăiase cam 40% din textul inițial! Practic acum e semnificativ mai… groasă. Femeile vor înțelege.
Curtea Veche Publishing și-a dorit la zece ani de la prima apariție o ediție PRINCEPS! Adică PREMIUM. Sexul de calitate e scump :)
Cum arată? O nebunie! Coperta este o premieră absolută pentru România – NEGRU PE NEGRU cu scrisul embosat în așa fel încât efectul este incredibil!
Hârtia este și ea HIGH END. Ce mai! E o operă de artă. De o indecență elegantă!
Cu eforturi de toate părțile, precomanda se lansează... chiar ACUM de ZIUA LUI! :)
Click pe banner să vezi minunăția!