De Halloween unii se sperie de dovleac. Alții îl fac piure!



În fiecare an vreau să îmi cumpăr un costum pentru sărbătoarea asta și să mă machiez să par mai a dracului. Radu zice că nu e nevoie. Pot să mă îmbrac în Ramona Constantinescu :)) Așa se face că mereu Halloween-ul mă prinde cu garderoba goală, dar cu frigiderul plin… ceva de speriat!!
Are you ready to smash a pumpkin? Ajută și la anger management!
Vă spun cum să faceți piureul de dovleac din câteva mișcări! E și o foarte bună bază pentru o mulțime de bunătăți în perioada asta. Plăcinte, brioșe, smoothie-uri, supe...etc! Opriți-vă pe la piață și luați un dovleac plăcintar. Nu orice dovleac face treaba bună!


  ingrediente pentru piure  
1 dovleac plăcintar mediu
20g îndulcitor
(eu folosesc doar Green Sugar Gold, în altceva n-am încredere și pot să mănânce și prietenii mei care au diabet)
1 linguriță cu scorțișoară
1 linguriță cu esență de rom


1. Spălați dovleacul, scoateți toate semințele cu ajutorul unei linguri și tăiați-l în bucăți.


2. Așezați bucățile de dovleac într-o tavă cu hârtie de copt.


3. Băgați tava la cuptorul pre-încălzit (180 grade) și coaceți pentru 45 minute sau până când pulpa devine moale.


4. Scoateți dovleacul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Aveți răbdare cu el vreo 30 minute.


5.  Îndepărtați coaja și băgați pulpa la blender împreună cu îndulcitorul, scorțișoara și esența de rom. Mixați bine.


6. Puneți piureul de dovleac într-un borcan, la frigider, până când îl utilizați. Îl puteți și congela fără probleme (rezistă până la 3 luni)


Asta e tot! Eu am un borcan rezervat! Urmează să fac niște brioșe cu dovleac fără zahăr! :D


Dar iată ce smoothie senzațional am făcut zilele trecute. De speriat răcelile, cu dovleac îndulcit cu noul produs Green Sugar Immunity. Rețeta aici- în video :)