Orgasm pufos de ciocolată fără zahăr! Cea mai ciocolatoasă banana bread!


Să mori de poftă, nu alta! Este foarte dulce, dar nu are zahăr. Nu este o prăjitură uscată, ci din contră! Este UMEDĂ și SEXY! :)) Secretul rețetei este că nu am folosit cacao simplă, ci ciocolata caldă cu vanilie bourbon de la Green Sugar! Un gust unic! Această rețetă vine la pachet cu un concurs pe contul meu de instagram unde puteți câștiga toate ingredientele Green Sugar pentru minunăția asta.


  ingrediente:  
150g făină
½ linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe praf de copt
½ linguriță cu sare
4 banane coapte bine
3 linguri sirop de arțar (pentru gustul lui de caramel)
60ml ulei de măsline extra virgin
3 ouă
1 linguriță esență de vanilie

  pentru decor:  
15 bănuți cu ciocolată neagră și câteva arahide mărunțite
..................
*Ciocolata caldă se folosește nepreparată. Direct din pungă.
**Green Sugar este un îndulcitor 100% natural din stevie cu zero calorii și zero indice glicemic. Recomandat de Societatea de Nutriție din România.


1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade și pregătiți o formă cu hârtie de copt (forma mea are 22 x 15).


2. Într-un bol mediu combinați ingredientele uscate: făina, bicarbonatul, praful de copt, sarea și ciocolata caldă. Amestecați bine și lăsați deoparte.


3. În alt bol puneți bananele curățate și zdrobite bine cu furculița. Adăugați uleiul de măsline și amestecați bine. Adăugați îndulcitorul Green Sugar, siropul de arțar, ouăle, și vanilia. Amestecați bine.


4. Acum transferați ingredientele uscate în bolul cu ingrediente umede. Amestecați, dar nu exagerat. Până se combină ele frumos.


5. Luați bănuții de ciocolată, îi rupeți în 2-3 bucățele mai mici și îi puneți și pe ei în compoziție. Amestecați ușor.


6. Turnați toată compoziția în formă și decorați cu bănuți de ciocolată (eu am oprit vreo 15 pentru decor) și am mai pus și niste arahide mărunțite.


7. Băgați la cuptorul preîncălzit (180 grade) pentru 50-60 minute. Verificați cu o scobitoare la final.Nu are niciun sens să vă mai scriu condițiile de păstrare pentru că la noi a fost devorat tot într-o singură zi. :)) Dar ca să știți totuși, se păstrează la temperatura camerei învelit în folie de plastic.


Noi l-am savurat cu cafea sau cu lapte de migdale la micul dejun. O nebunie!!!


!ACEASTĂ REȚETĂ VINE LA PACHET CU UN CONCURS!
CÂȘTIGĂ TOATE INGREDIENTELE GREEN SUGAR PENTRU MINUNĂȚIA ASTA!
IATĂ ȘI UN VIDEO CA SĂ VEDEȚI CÂT DE PUFOS ESTE ;)