Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Pască fără aluat. Aromată, dulce, dar fără zahăr!


Credeați că trece Paștele fără să vin și cu o variantă de pască fără zahăr? :)
Am pentru voi o super delicioasă pască! Atât de aromată!
Nu am fost niciodată mare fan pască, varianta cu aluat,  pentru că la mine Paștele înseamnă ouă roșii, vin și cozonac. Practic pasca făcută cu aluat este un fel de cozonac cu brânză. La mine cozonacul trebuie să fie cozonac simplu și atât :D Așadar, pasca mea NU ARE aluat. Este doar cu brânză și cu un mic twist din smântână pentru frișcă care i-a dat o textură faină, dar și un gust delicios! Este extrem de rapidă! O să rămâneți șocați când o să vedeți cât de ușor se face!

  Ingrediente pentru o formă de tort de 24 cm  
6 gălbenușuri + 3 albușuri
2 lingurițe cu esență de rom
800g brânză grasă de vaci dulce (alegeți o brânză cu mai puțină apă)
coaja rasă de la o lămâie
3 linguri zeamă de lămâie
70g făină combinată cu 1 pliculeț praf de copt
3 linguri cu griș
400g smântână pentru frișcă neîndulcită 35% grăsime (rece de la frigider)
200g stafide înmuiate în 150ml de apă cu 2 linguri cu esență de rom (lăsate la înmuiat cel puțin 2 ore)
..................
**Green Sugar Premium este un îndulcitor 100% natural din stevie cu zero calorii și zero indice glicemic. Recomandat de Societatea de Nutriție din România.


1. Într-un bol puneți ouăle cu albușurile, îndulcitorul Green Sugar Premium pudră, pasta de vanilie Bourbon, esența de rom și mixați bine cu ajutorul unui tel sau mixer de mână.


2. Adăugați brânza de vaci și amestecați bine cu o lingură până se încorporează.


3. Adăugați coaja rasă și zeama de lămâie și amestecați.


4. Puneți făina puțin câte puțin și amestecați ușor. La fel procedăm și cu grișul.


5. Am lăsat smântâna pentru final. Am folosit smântână specială de frișcă și nu smântână de gătit. Diferă mult gustul. Eu am făcut un mic twist aici. Nu am pus-o direct din cutie în compoziția de brânză pentru că mi s-a părut prea lichidă. Am pus-o într-un bol separat și am mixat-o puțin. Nu exagerat. Nu am vrut să o transform în frișcă, ci doar să o îngroș puțin. Să arate ca o cremă. După ce ați mixat smântâna adăugați-o peste compoziția de brânză. Amestecați ușor până se combină totul foarte bine.


6. Acum este momentul stafidelor care au stat la înmuiat. Le scurgeți bine de lichid și le puneți în compoziție. Combinați bine totul și vărsați într-o formă de tort detașabilă (24cm) unsă bine cu unt și tapetată cu făină.


7. Băgați tava la cuptorul preîncălzit 170 grade, 50-60 minute sau până se rumenește frumos la suprafață.


!!! Când este gata, scoateți pasca din cuptor și o lasați în formă la temperatura camerei vreo 3-4 ore. Nu o scoateți din formă imediat pentru că este prea moale. După cele 3 ore de stat la temperatura camerei eu am lăsat-o peste noapte la frigider. Abia a doua zi am scos-o din forma de tort detașabilă. La final am pudrat-o bine cu Green Sugar Premium pudră. ;)


O minunăție de pască și extrem de ușor de făcut!




Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/