Pizza fără drojdie și fără dospire. E gata în 10 minute!


Trecem printr-o perioadă dificilă. O perioadă în care ne vom petrece mai mult timp cu noi înșine. E foarte important să ne ținem ocupați ca să nu ne lăsăm mintea să o ia ranza, mai ales că nici pe domul soare nu-l prea mai vedem. Poate doar de la geam. Haideți să ne ținem ocupați! Mulți dintre voi recuperează cu cititul, iar alții învață să gătească.
Radu mi-a sugerat ieri să vă gătesc ceva ușor, dar bun la gust. Ceva ce oricine ar putea să gătească. Pizza!!! M-a bufnit râsul! Acum când e criză de drojdie? Dar stai! Mi-am dat seama că se poate și fără! Nu doar că putem renunța la drojdie, dar putem renunța și la timpul ăla lung de dospire! :) Zis și făcut!
Dragii mei, după ce am făcut pizza de mai jos... nu cred că voi mai reveni la pizza cu aluat clasic (cel cu drojide si dospire). Pur și simplu delicioasă! Și credeți-mă, este ultra super rapidă! Ah și să nu uit! Aproape că este și fără frământare! :D


  Ingrediente pentru 1 pizza mare (32cm). Blat:  
150g făină albă (ideală ar fi tip 550)
1½ linguriță praf de copt
1 linguriță rasă cu sare
4 linguri iaurt grecesc
2 linguri ulei de măsline

  Topping:  
7 linguri sos de roșii (eu am folosit Mutti)
150g mozzarella (am tăiat-o în felii mai grosuțe)
1 linguriță oregano
100g fulgi de parmezan
câteva frunze de busuioc proaspăt

1. Preîncălzim cuptorul la 240 grade.


2. Într-un bol măricel combinăm făina cu praful de copt și sarea. 


3. Adăugăm iaurtul, uleiul de măsline și frământăm cu mîna 2-3 minute până obținem o bilă frumoasă. Dacă aluatul este cam lipicios mai adăugați puțină făină și mai frământați 1 minut.


Nu e perfectă bila mea, dar e fix ce trebuie! :)


4. Presărăm niște făină pe blatul de lucru și începem să întindem aluatul de pizza cu un sucitor.5. Am așezat foaia obținută pe o tavă specială de pizza. Vă recomand tava asta cu găurele :) Foarte fain se coace blatul de pizza în ea. Pentru cine este interesat, am luat-o de aici.


6. Acum este momentul să punem topping-ul. Întindem sosul de roșii cât se poate de uniform.7. Așezăm frumos feliile de mozzarella. Eu le tai mai grosuțe, am observat că se ard cam repede în cuptor atunci când sunt prea subțiri.


8. Presărăm niște oregano și e gata! Băgăm tava în cuptorul super încins 240 grade pentru 7 minute! Ar fi bine să o urmăriți. Pentru cuptorul meu 7 minute au fost suficiente. Dar e posibil ca la alte cuptoare să fie nevoie de 2-3 minute în plus. Fiți cu ochii pe ea.


9. După ce o scoatem din cuptor punem fulgii de parmezan și busuiocul proaspăt.
O minunăție de pizza! Trebuie să o încercați! Aștept poze de la voi! :*