Cum
adică pancakes fără zahăr??? Nu vedeți cât par de dulci??? Nu par! Chiar sunt! :)
Pentru
voi sunt aceste clătite absolut sezaționale! Dulci, dar fără zahăr!
Pancakes fără topping sunt ca pâinea fără sare. Eu am folosit una din cremele mele tartinabile, normal! Sunt
absolut delicioase cu crema de roșcove sau de cacao. Sau, de ce nu, puteți
folosi chiar și un unt de arahide sau de migdale. ;)
Aici găsiți gama mea completă de unturi și tartinabile fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: http://bit.ly/TeaseVerde
Aici găsiți gama mea completă de unturi și tartinabile fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: http://bit.ly/TeaseVerde

pentru 6 – 8 clătite
250g făină tip 650
un strop de sare
un strop de sare
1 pliculeț cu praf de copt
280ml lapte (eu am folosit fără lactoză)
2 ouă
1 linguriță cu esență de vanilie
3 linguri cu ulei
pentru topping
fructe
proaspete
..................
*Green Sugar este un îndulcitor 100% natural din stevie cu zero
calorii și zero indice glicemic. Recomandat de Societatea de Nutriție din
România.
Make food sexy again! 😍 Mini pancakes super pufoase fără zahăr! 🥁 Comandă cremele de cacao și roșcove direct din linkul din bio. 😘 Rețeta o găsiți pe blog. ❤️
18 Likes, 1 Comments - RAMONA CONSTANTINESCU (@secreteleramonei) on Instagram: "Make food sexy again! 😍 Mini pancakes super pufoase fără zahăr! 🥁 Comandă cremele de cacao și..."
1. Amestecați într-un bol făina, sarea și praful de copt.
2. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți
bine albușurile până se fac spumă. Lăsați deoparte.
3. În alt bol amestecați cu ajutorul unui mixer de mână: laptele, gălbenușurile, vanilia, Green Sugar și uleiul. Adăugăm acest mix peste făină și mixăm bine. Aluatul
rezultat trebuie să fie gros.
4. Acum este momentul să adăugăm ușor albușurile în aluatul obținut. Amestecați ușor cu o spatulă de jos în sus până se combină frumos.
4. Acum este momentul să adăugăm ușor albușurile în aluatul obținut. Amestecați ușor cu o spatulă de jos în sus până se combină frumos.
Eu am folosit o
tigaie specială cu forme de mini pancakes, dar nu este obligatoriu. Puteți
folosi orice tiagie normală. Depinde cât de mult turnați din compoziție, rezultatul
poate fi o clătită mai mare sau mai mică.
O să vă dați seama că trebuie să le
întoarceți atunci când se formează niște bule pe suprafața clătitei. În jur de
un minut și jumătate la foc mic.
Eu nu am folosit niciun strop de grăsime în tigaie. Am făcut
clătite pe uscat. :) Nu s-au lipit deloc. Da, depinde mult de calitatea
tigăii și – culmea – cele mai bune tigăi nu au reclamă la TV :)
Se fac foarte ușor și
vă garantez că nu veți face deloc fum în bucătărie. Am niște amintiri neplăcute
de când eram eu mică vis-a-vis de clătite. Era fum peste tot în casă, dar nici
nu aveam hotă pe vremea aia :)
În poze se observă că am două nuanțe la clătite, nu-i așa? Nu este nimic diferit la compoziție. Pe cele mai închise la culoare le-am ținut cu 30 de secunde mai mult în tigaie :))
Acește clătite
drăgălașe pot fi un mare succes și la copilași. Desigur, în varianta cu crema
tartinabilă de roșcove ;) Aici
găsiți gama
mea completă: http://bit.ly/TeaseVerde
Poftă dulce să aveți! Vă pupă Freud! :)
.....................................
Am folosit această tigaie fără niciun strop de ulei:
https://www.pentrugatit.ro/tigaie-26-cm-1-cm-amt-gastroguss
Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/
Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/