Tartă de dovlecei și parmezan (fără gluten)


Îți plac dovleceii? Atunci trebuie să o încerci! O tartă delicioasă, fără gluten, fără crustă și foarte rapidă :) Ca să fie și mai rapidă, am pus foarte puține cuvinte ca sa nu pierzi timp cu citiul și mai multe poze ca sa fim sigure că nu greșim :) îi rog frumos pe cei doi bărbați care urmăresc acest blog de gătit să nu se supere ca am zis "să fim sigure" :) 


  Ingrediente:   
2 cartofi măricei (500g) fierți și dați prin răzătoare
350g dovlecel, tăiat în felii subțiri
2 linguri ulei de măsline (pentru dovlecel)
3 ouă fericite
5 linguri iaurt
1 conservă mică (140g) cu porumb dulce, scursă bine de apă
6 fire de ceapă verde, tocate mărunt
½ linguriță sare
½ linguriță piper
½ linguriță chilli
10 linguri parmezan, plus 3-4 linguri pentru topping

Am început cu cartofii. I-am tăiat în două și i-am pus la fiert. Când a început să fiarbă apa i-am mai lăsat 10 minute după care i-am lăsat la răcit.


Într-o tigaie măricică am pus uleiul de măsine și feliile de dovlcel. Le-am învârtit în tigaie în jur de 10 min, până s-au înmuiat binișor iar culoarea lor s-a schimbat în auriu.


într-un bol mare am bătut bine ouale.


Am adăugat iaurtul și am continuat să amestec.


Am adăugat cartofii fierți, dați prin răzătoare. Cu o lingură din lemn am amestecat ușor.


Am adăugat porumbul.


Și ceapa verde, mărunt tocată.


Am adăugat sarea, piperul și chilli.



Cele 10 linguri de parmezan...


Iar la final am pus și dovleceii gatiți. Am continuat sa amestec până s-au combinat bine.


Am turnat toată compoziția într-o formă de tartă (24cm) și am băgat-o la cuptorul preîncălzit (190 grade) pentru 40min. Cu 5 minute înainte să o scot din cuptor, am împrăștiat vreo 3-4 linguri de parmezan deasupra.


Când a fost gata am scos-o din cuptor și am lăsat-o 15min să se răcească.




Poftă bună! :)