RAW VEGAN: Lapte de caju


Imi place mult laptele de migdale, dar faptul ca Radu stramba din nas la el, parca nu-mi mai vine sa fac. Daca pun totusi o bucatica mica de costita afumata.. s-ar putea sa-i schimbe gustul si sa-i placa :)) Mie mi s-a parut absolut minunat la gust dar, m-am hotarat sa incerc si un lapte de caju :) Poate in varianta cu caju reusesc sa-l impresionez cat de cat. M-am documentat eu bine si unii spun ca de indata ce bei lapte de caju crud.. nu mai poti renunta la el de bun ce e. Recunosc ca nu ma las usor convinsa doar prin vorbe. Sa trecem si la fapte.


  Ingrediente pentru 1L de lapte:  
  • 130g caju crud (tinut la hidratat in apa cel putin 3 ore)
  • 600ml apa plata
  • 2 linguri sirop de artar sau miere
  • 1/4 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • un strop de sare


Am pus caju-ul crud in apa la inmuiat pentru cel putin 3 ore. 
Dupa ce s-a hidratat bine l-am scurs de apa in care a stat si l-am pus in blender impreuna cu 600ml apa plata si restul de ingrediente. Am mixat bine de tot pana am obtinut aspectul de lapte cremos, nu apa chioara cum gasim in comert :) Un scurt video aici pentru reteta.


Efectul final? WOW! Un deliciu. Astept sa vina acasa domnul meu si sa vad ce reactie are :) Evident.. i-am pregatit un fel de mancare de rezerva care contine si carne...


! Despre Caju:
Original din America de sud, caju este acum raspandit si crescut in multe alte tari cu climat tropical. Cea mai mare tara exportatoare de caju este defapt Nigeria, urmata de India si Coasta de fildes. Alunele caju au proprietati nutritive valoroase si sunt bogate in elemente esentiale precum cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor.
Acestea au un continut foarte bogat de grasimi polisaturate si monosaturate, care sunt foarte bune pentru organism. Citeste toate beneficiile aici.