Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Mic dejun delicios: Granola cu cremă de caju și măr copt


Am ajuns la concluzia că dimineața mă răsfăț cel mai tare cu mâncarea. La prânz mănânc la job (unde nu prea am momente de savurat). Iar seara răsfățul se pune pe șolduri. Ne rămâne „matinalul“ pentru o combinație nebună. Explozie de gust! O rețetă în 3 pași simpli. Granola cu cremăde caju dulce-acrișoară și măr copt.

  Pasul 1. Granola: 


Rețeta pentru Granola este deja pe blog. O găsiți aici. Partea bună este că o dată ce ai făcut granola ai micul dejun asigurat pe toată săptămâna :) Se păstrează în borcan ermetic la temperatura camerei. Cantitatea de granola rezultată din rețetă a încăput într-un borcan etanș (Ikea) de 1L. 

  Pasul 2. Mere coapte:  


2 mere mari
1 lingură ulei de cocos
1/2 linguriță extract de vanilie
1 linguriță scorțișoară
un strop de sare


Am tăiat merele în felii egale și le-am așezat într-un bol. Peste ele am pus restul de ingrediente și am amestecat până ce le-am amețit pe toate. Am pregătit o tavă, tapetând-o cu hârtie de copt, am împrăștiat feliile de măr și am băgat tava la cuptor pentru 1 oră, la 200°C. Când au fost gata, le‑am lăsat puțin la răcit.


Pasul 3? Am ajuns repede :) Cel mai delicios pas! Minunata cremă de caju!

  Pasul 3. Crema de caju dulce acrișoară: 


240g caju crud hidratat (lăsat la înmuiat cel puțin două ore)
60ml sirop de agave, arțar sau miere
60ml suc de lămâie
1/2 linguriță extract de vanilie
80ml ulei de cocos
un strop de sare


Înainte să mă apuc de rețetă, am lăsat nucile caju la hidratat 4 ore. Acum, le-am scurs bine de apă și le-am pus în blender. Am adăugat restul ingredientelor și am mixat 1-2 minute, până ce am obținut o super-cremă.


Cam asta este. Mi-am ales două borcănașe frumoase și am așezat micul dejun în straturi.


Un strat de mere coapte, un strat de cremă de caju și un strat de granola. Am repetat straturile, până când am umplut borcănașul. 


Asta e tot! Savurați cu plăcere, aveți toate motivele. Se păstrează la frigider.


Mă duc să-mi savurez borcănașul :)