RAW VEGAN: Bomboane delicioase de caju si cocos (fara zahar)


Stiti jocurile alea de alba-neagra? Cand eram eu mica toti romanii au pierdut macar 100 de lei la alba-neagra. Va trebuie mult mai putini bani sa faceti bomboanele mele negre sau bomboanele mele albe. Indiferent ce alegeti va garantez ca nu o sa pierdeti nimic. Nici macar timp :) Pentru mamele cu copii mofturosi care nu vor lucruri sanatoase (ca astea nu-s bune la gust) recomand sa faca ambele retete. Cei mici vor putea sa aleaga intre cocos si ciocolata :) Orice aleg, mamele pot sta linistite ca nu mananca bomboane cu zeci de mii de E-uri.


  Ingrediente (pentru 15-20 bomboane)  
  • 130g caju crud (tinut la hidratat in apa cel putin 3 ore)
  • 100g fulgi din nuca de cocos
  • 4 curmale mari fara samburi
  • 3 linguri de sirop de artar sau miere
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 4 linguri ulei de cocos (topit in bain-marie)
  • sucul de la o lamaie medie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 15-20 migdale crude (pentru interiorul bomboanelor)
  • Pastrati 1-2 linguri fulgi din nuca de cocos pentru ornat


Inainte sa ma apuc de reteta m-am ocupat de caju. L-am pus intr-un bol si l-am acoperit cu apa rece. L-am lasat la hidratat cel putin 2-3 ore. Dupa ce s-a hidrtat bine si s-a marit putin in volum, am scurs toata apa in care a stat si l-am varsat in robotul de bucatarie. Peste caju am pus restul de ingrediente. Am mixat cateva minute pana am obtinut o pasta numai buna de modelat mingiute. Poti gusta din compozitie si daca o doresti mai acrisoara sau mai dulce mai poti adauga miere sau suc de lamaie.


Am procedat exact ca la reteta de bomboane de ciocolata, doar ca de data asta mi-a venit o idee. Cum ar fi daca ai gasi ceva in interior cand musti? Interesant... :)
Asa ca inainte sa formez "mingiuta", am pus cate o migdala cruda in fiecare bomboana. Si cam asta e tot. La final le-am tavalit in fulgi de nuca de cocos. 


Le-am bagat la frigider pentru 2 ore sa se intareasca putin. Se pastreaza tot la frigider :)


Mie mi-au iesit 15 bomboane. Dar recunosc ca m-am grabit si le-am facut mai maricele. Cred ca puteam sa scot si 20 de bucati daca le facem putin mai mici :) 
Le-am savurat cu lapte de caju. Un mic dejun perfect.