Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Supă delicioasă de mucenici. Fără zahăr!


Anul ăsta m-am hotărât să mă mândresc la mama cu ambele rețete de mucenici cu care m-a obișnuit de mică. Singura "mică" modificare a fost că am scos zahărul din rețetă. L-am înlocuit cu Green Sugar (îndulcitor natural din stevie cu zero calorii)
Nu vă aburesc în niciun fel, mi-au ieșit mucenicii absolut delicioși! Dulci și foarte aromați! O rețetă rapidă, doar știți că nici mie nu-mi place să stau prea mult prin bucătărie ;)



  pentru 4 porții:  

200g mucenici din comerț*
1.5L apa plată
½ linguriță cu sare
100g nucă prăjită ușor și mărunțită bine la robot
50g nuca prăjită ușor și tocată în bucățele mai mari, pentru decor în farfurie.
(Puneți toată nuca într-o tigaie încinsă și amestecați 3 min. Aveți grijă, se arde repede și devine amară)
1 linguriță cu praf de scorțișoară
2 lingurițe cu esență de rom
1 linguriță cu esență de vanilie


*Green Sugar este un îndulcitor 100% natural din stevie cu zero calorii și zero indice glicemic. 
*Am testat două brand-uri de mucenici de la Mega Image. Cu primul m-am enervat îngrozitor. S-au spart toți mucenicii în timpul fierberii. Am avut însă mai mult noroc cu celalaltă pungă. Așadar, vă reocmand “gusturi românești”.



1. Într-o oală măricică am pus la fiert apa plată cu sarea. În momentul în care a început apa să fiarbă am adăugat mucenicii și i-am lăsat pe foc mediu 10-12min. Amestecați ușor.

2. Când au fost gata am oprit focul și am început să adaug pe rând: nuca mărunțită la robot, îndulcitorul Green Sugar, scorțișoara și esențele. Am amestecat bine până s-au combinat frumos.

Am pus cu grijă în 2 boluri, am decorat cu nucă tocată și am servit cu poftă! Am făcut și cealaltă variantă de mucenici. Cei la cuptor. Dulci, dar fără zahăr ;) Îi găsiți aici.

Prima dată am făcut rețeta asta cu Green Sugar pulbere (cel alb), dar azi am încercat cu noul produs Green Sugar Gold. DEMENȚIAL! Varianta Gold are aceleași proprietăți ca Green Sugar pulbere (cel alb) doar că este colorat cu măr și are un ușor gust de caramel. S-a potrivit perfect!

Mulțumesc mami pentru superba față de masă <3 croșetată de mânuțele tale :*

Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/