Mucenici dulci, dar fără zahăr!


Sunt absolut senzaționali! Rapizi, dulci şi pufoși. Mai puține calorii pentru acești super mucenici!

  pentru 8 mucenici:  


Putem face mucenicii în 3 variante. Manual - frământat,  la mixer sau la mașina de făcut pâine. Am pus făina într-un vas mare iar în centrul ei am adăugat drojdia (dacă drojdia este proaspătă dizolvati-o în 3 lingurițe de lapte călduț), îndulcitorul, ouăle și sarea. Începeți să frământați. Adăgați laptele  treptat, esența de rom, apoi uleiul. Frământați bine.

Când a fost gata am lăsat aluatul la crescut o oră sau varianta rapidă: lăsați-l la crescut în cuptor, la 40°C. Nu mai mult! O să-și dubleze volumul în jumătate de oră ;) Aluatul seamănă foarte mult cu cel de cozonac. Este delicios!

Am împărțit aluatul în 8 mingiuțe mici din care am rulat opt șnururi lungi (nu foarte subțiri) formând apoi nişte 8-uri sexy :) (un scurt video mai jos)

A video posted by Ramona Constantinescu (@gustverde) on

I-am pus într-o tavă mare cu hârtie de copt și i-am mai lăsat să crească 15min (la temperatura camerei). După 15 min i-am uns cu ou și am băgat tava la cuptorul preîncălzit 180°C, 30min.

Am pus mierea pe foc mic - 2 minute, până a devenit mai subțire. Când au fost gata mucenicii i-am lăsat puțin să se răcească după care i-am uns cu mierea caldă. Am presărat nucă din belșug și am savurat lângă un pahar de lapte. Sunt exagerat de pufoși și delicioși! ;)

Am făcut și cealaltă variantă de mucenici. Cei în zeamă. Dulci, dar fără zahăr ;) Îi găsiți aici.

Nu uitați de cartea mea Gust verde. Are un preț special de 8 Martie ;)