Lapte de caju


Îmi place mult laptele de migdale, dar faptul că Radu strâmbă din nas la el, parcă nu-mi mai vine să fac. Dacă pun totuși o bucățică mică de costiță afumată... s-ar putea să-i schimbe gustul și să-i placă.  Mie mi s-a părut absolut minunat la gust dar, m-am hotărât să încerc și un lapte de caju. Poate în varianta cu caju reușesc să-l impresionez cât de cât. Unii spun că de îndată ce bei lapte de caju... nu mai poți renunța la el de bun ce e. Scrie-mi pe facebook după ce-l încerci!


  pentru 1L de lapte:  
130g caju crud hidratat 3-6 ore
600ml apă
2 linguri sirop de arțar sau miere raw
¼ lingurita esență de vanilie naturală
¼ linguriță scorțișoară
un strop de sare


Am pus caju-ul crud în apă la înmuiat pentru cel puțin 3 ore. După ce s-a hidratat bine l-am scurs de apa în care a stat și l-am pus în blender împreună cu 600ml apă plată și restul de ingrediente. Am mixat bine până am obținut aspectul de lapte cremos, nu apă chioara cum găsim în comerț :)


Efectul final? WOW! Un deliciu. Se păstrează la frigider până la 3 zile.


  ! Despre Caju:  
Original din America de sud, caju este acum raspandit si crescut in multe alte tari cu climat tropical. Cea mai mare tara exportatoare de caju este defapt Nigeria, urmata de India si Coasta de fildes. Alunele caju au proprietati nutritive valoroase si sunt bogate in elemente esentiale precum cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor.
Acestea au un continut foarte bogat de grasimi polisaturate si monosaturate, care sunt foarte bune pentru organism. Citeste toate beneficiile aici.