Lapte de caju


Îmi place mult laptele de migdale, dar faptul că Radu strâmbă din nas la el, parcă nu-mi mai vine să fac. Dacă pun totuși o bucățică mică de costiță afumată... s-ar putea să-i schimbe gustul și să-i placă.  Mie mi s-a părut absolut minunat la gust dar, m-am hotărât să încerc și un lapte de caju. Poate în varianta cu caju reușesc să-l impresionez cât de cât. Unii spun că de îndată ce bei lapte de caju... nu mai poți renunța la el de bun ce e. Scrie-mi pe facebook după ce-l încerci!


  pentru 1L de lapte:  
130g caju crud hidratat 3-6 ore
600ml apă
2 linguri sirop de arțar sau miere raw
¼ lingurita esență de vanilie naturală
¼ linguriță scorțișoară
un strop de sare


Am pus caju-ul crud în apă la înmuiat pentru cel puțin 3 ore. După ce s-a hidratat bine l-am scurs de apa în care a stat și l-am pus în blender împreună cu 600ml apă plată și restul de ingrediente. Am mixat bine până am obținut aspectul de lapte cremos, nu apă chioara cum găsim în comerț :)


Efectul final? WOW! Un deliciu. Se păstrează la frigider până la 3 zile.