Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Mulți te întreabă ce mănânci de arăți așa bine, dar nimeni nu te întreabă cât.


Sună foarte amuzant, dar în realitate când te lovești de întrebarea asta stupidă chiar devine enervant.
E foarte simplu. Daca ești fericita posesoare a unui metabolism versiunea 3.0, să mănânci oricât și oricând iar tu să arăți impecabil, proaspăt ieșită din cutie – atunci zâmbește și închide acest articol. Nu este pentru tine. Și nu te felicit pe tine. Îți felicit părinții :))

Ok, dacă ești versiunea 2.0 (cum am eu) atunci e cam nasol. Nu neg că am un metabolism bunicel că l-aș supăra pe Doamne-Doamne. Nu am voie să forțez lucrurile. Trebuie să știu când să mă opresc. Dacă îmi iei prietenii la rand, toți îți vor spune că sunt gurmandă pentru că ei mă văd ronțăind mereu. De ce nu stric (încă) cântarul când mă urc pe el? E simplu! Mănânc din toate, dar câte puțin. Mănânc o brioșă întreagă, dar la a doua mă opresc la jumătate. Nimeni nu s-a îngrășat din 1.5 brioșe :)
Sunt om, am și eu pofte de junkfood. Reușesc să mă opresc la cartoful ăla strâmb cu numărul 5. Știu ce o să spui acum – “păi abia la cartoful nr. 5 începi să simți gustul” CORECT! Nu a spus nimeni că e ușor. Dar ăsta e micul secret, să guști câte puțin din toate. Așa e și viața. Guști din ce îți oferă, păstrezi ce-ți place.

Ideea e simplă. E al dracului de scurta viața. Mănâncă sănătos, dar nu te abține de la micile plăceri. Mănâncă și afurisita aia de brioșă dacă te face fericită. Am tot încercat în ultima vreme pe blog să adaptez rețete nesănătoase și să le transform într-un dulce aproape sănătos. Fără zahăr, fără porcării.
Unele mi-au ieșit, altele nu. Nu mă opresc aici. Testez în continuare. În cartea mea am pus doar experimentele reușite. Niște experimente delcioase :)

Probabil că acum te întrebi “și cum e varianta de metaboslim V1.0?”
E atunci când bei un pahar cu apă și ai senzația că trebuie să intri la regim. Vestea bună este că de cele mai multe ori problemele corpului tău sunt doar în cap.

Poți mânca doar raw vegan dacă dorești, cantitatea este importantă. La fel și cu salatele. Am văzut într-un restaurant un tip care își comandase o salată. L-am auzit când i-a spus ospătarului că este la dietă. A simțit nevoia să se justifice (mie nu mi se pare ciudat să văd un bărbat mâncând o salată). Problema era alta. Omul avea în farfurie o salată cu de toate. Atât de bogată încât ținea loc de aperitiv, fel principal și desert. Caloric vorbind.
Concluzia e simplă. Trebuie să ai dieta așa cum ai și viața. Echilbrata.

P.S. Am dat peste un filmuleț pe Youtube care s-ar putea să vă dea curaj. Dacă tipul de pe locul 10 a reusit să se transforme, înseamnă că orcine poate. :)




Foto: Dragoș Borcănea