Cea mai bună esență de vanilie!


Dragii mei, aproape la fiecare rețetă dulce din cartea mea apare la ingrediente "esență de vanilie naturală". Pentru că mulți dintre voi m-ați întrebat de unde cumpăr esența de vanilie naturală, ei bine acest post este pentru voi. Nu o cumpăr de nicăieri, mi-o fac singură :) Este atât de simplu! O esență naturală, fără zahăr, caramel și alte prostioare. Aroma de vanilie este foarte puternică, o să placă :)


  Ingrediente:  
  • 5 păstăi de vanilie Bourbon (preferabil de Madagascar)
  • 250ml de Vodka (eu am folosit Russian Standard)


E simplu. Folosiți 50ml de Vodka pentru o păstaie de vanilie. Am început prin a tăia pe lung fiecare păstaie. Cu ajutorul cuțitului am scos pasta din interior și am pus-o în sticluță alături de păstăi. Dacă sunt prea lungi le puteți tăia pe jumătate.


Următorul pas, am turnat vodka peste păstăi. Am închis bine sticla și am depozitat-o într-un loc ferit de lumină. Este important să agităm sticla o dată la 2 zile.După o lună esența poate fi folosită, dar aroma finală se dezvoltă abia în 6 luni. Va fi din ce în ce mai închisă la culoare, aproape neagră. Folosim o cantitate mică la deserturi, așa ca alcoolul nu o să fie o problemă. Oricum se evaporă la copt :)


Nu uitați de cartea mea Gust verde. Are un preț special de 8 Martie ;)