Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Cea mai bună esență de vanilie!


Dragii mei, aproape la fiecare rețetă dulce din cartea mea apare la ingrediente "esență de vanilie naturală". Pentru că mulți dintre voi m-ați întrebat de unde cumpăr esența de vanilie naturală, ei bine acest post este pentru voi. Nu o cumpăr de nicăieri, mi-o fac singură :) Este atât de simplu! O esență naturală, fără zahăr, caramel și alte prostioare. Aroma de vanilie este foarte puternică, o să placă :)


  Ingrediente:  
  • 5 păstăi de vanilie Bourbon (preferabil de Madagascar)
  • 250ml de Vodka (eu am folosit Russian Standard)


E simplu. Folosiți 50ml de Vodka pentru o păstaie de vanilie. Am început prin a tăia pe lung fiecare păstaie. Cu ajutorul cuțitului am scos pasta din interior și am pus-o în sticluță alături de păstăi. Dacă sunt prea lungi le puteți tăia pe jumătate.


Următorul pas, am turnat vodka peste păstăi. Am închis bine sticla și am depozitat-o într-un loc ferit de lumină. Este important să agităm sticla o dată la 2 zile.



După o lună esența poate fi folosită, dar aroma finală se dezvoltă abia în 6 luni. Va fi din ce în ce mai închisă la culoare, aproape neagră. Folosim o cantitate mică la deserturi, așa ca alcoolul nu o să fie o problemă. Oricum se evaporă la copt :)


Nu uitați de cartea mea Gust verde. Are un preț special de 8 Martie ;)