Supă delicioasă de mucenici. Fără zahăr!


Anul ăsta m-am hotărât să mă mândresc la mama cu ambele rețete de mucenici cu care m-a obișnuit de mică. Singura "mică" modificare a fost că am scos zahărul din rețetă. L-am înlocuit cu Green Sugar (îndulcitor natural din stevie cu zero calorii)
Nu vă aburesc în niciun fel, mi-au ieșit mucenicii absolut delicioși! Dulci și foarte aromați! O rețetă rapidă, doar știți că nici mie nu-mi place să stau prea mult prin bucătărie ;)  pentru 4 porții:  

*Am testat două brand-uri de mucenici de la Mega Image. Cu primul m-am enervat îngrozitor. S-au spart toți mucenicii în timpul fierberii. Am avut însă mai mult noroc cu celalaltă pungă. Așadar, vă reocmand “gusturi românești”. Într-o oală măricică am pus la fiert apa plata cu sarea. În momentul în care a început apa să fiarbă am adăugat mucenicii și i-am lăsat pe foc mediu 10-12min. Amestecați ușor.

Când au fost gata am oprit focul și am început să adaug pe rând: nuca mărunțită la robot, îndulcitorul Green Sugar, scorțișoara și esențele. Am amestecat bine până s-au combinat frumos.

Am pus cu grijă în 2 boluri, am decorat cu nucă tocată și am servit cu poftă! Am făcut și cealaltă variantă de mucenici. Cei la cuptor. Dulci, dar fără zahăr ;) Îi găsiți aici.

Nu uitați de cartea mea Gust verde. Are un preț special de 8 Martie ;)

Mulțumesc mami pentru superba față de masă <3 croșetată de mânuțele tale :*