Cea mai delicioasă pâine împletită!


Miros de pâine caldă pe vremea asta rece? O da! O pâinică făcută de mânuțele voastre nu se compară cu nicio pâine de fițe din comerț. Aveți nevoie de câteva ingrediente și puțină răbdare până crește aluatul ;)

  I N G R E D I E N T E:  
1 linguriță rasă cu sare
Pentru final: 1 gălbenuș pentru uns și susan negru
...............
! Foarte importat: toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Puteți folosi un mixer cu cârlig pentru aluat sau frâmântați de mână.


1. Puneți făina cernută în bolul în care veți frământa aluatul.
2. Amestecați sarea cu făina.
3. Adăugați ouăle peste făină.
4. Încălziți laptele pe foc mic (atenție – NU trebuie să fie FIERBINTE, doar călduț).
5. Opriți focul și dizolvați drojdia uscată (sau cea proaspătă) în laptele cald. Amestecați bine şi lăsați-o la odihnit 5 minute.
6. Adăugați laptele treptat în bol și începeți să frământați 2-3 minute până se combină frumos toate ingredientele.
7. Adugați tot uleiul și frământați bine cel puțin 15 minute. La final aluatul trebuie să fie neted şi elastic.
8. Puneți aluatul într-un bol mânjit cu ulei (ca să nu se lipească) și acoperiți cu un prosop sau folie de plastic. Lăsați aluatul la crescut 1 oră sau până își dublează volumul - la loc cald. Este important să nu fie frig în casă.
9. Puteți face o singură pâine din toată coca sau o împărțiți în două și faceți și niște chifle. Voi alegeți! Ungeți palmele și suprafața de lucru cu ulei și tăiați pe jumătate aluatul deja crescut.
10. Din prima jumătate puteți face o pâinică împletită iar din cealaltă jumătate puteți face 4 chifle.
11. Pentru pâinica împletită: din jumătatea de aluat formați 3 șnururi egale și împletiți ca pe o coadă :)
12. Din cealaltă jumătate formați 4 mingiuțe egale și aplatizațile puțin.
13. Puneți chiflele împreună cu pâinica împletită într-o tavă, acoperiți cu un prosop și le mai lăsați la crescut 15 min.
14. Ungeți uniform suprafața lor cu gălbenuș de ou și presărați susan deasupra.


15. Introduceți tava la cuptorul preîncălzit - 180 grade pentru 30 minute. La final păinea trebuie să fie frumos rumenită.





Poftă mare! ;)

!!! Până pe 12 februarie 2020 primești de la MegaImage câte un punct la fiecare 20 de lei cheltuiți la ei. La 15 îți iei orice produs Neoflam cu reducere 70%. Adică aproape gratis! ;)