Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Am răspuns la provocarea lui Jamie Oliver! Am făcut spume! De ciocolată cu cireșe :)


Dragii mei, de ceva vreme nu v-am mai pus ceva dulce pe masă. Ei bine, se pare că eu sunt fix genul ăla de om care trebuie împins de la spate. Sună kinki? :)
Nu m-a provocat direct Jamie, ci editorul lui din România. Curtea Veche Publishing deține drepturile exclusive pentru opera carismaticului Chef și am fost onorată să primesc chiar de la ei această provocare.
Într-un pachet surpriză am găsit noua carte a lui Jamie Oliver plus 5 ingrediente. Cred că știți deja că acest om aste un geniu și a fi un geniu nu înseamnă să te complici! E nevoie de mai multă minte să simplifici lucrurile, iar Jamie a dat lovitura! Noua lui carte se adresează oamenilor care nu vor rețete cu 7.000 de ingrediente după care trebuie să alergi ca nebunul de la un supermarket la altul ca să îți bifezi lista. Îți trece și pofta de gătit după 2 ore în trafic și încă una în supermarket.
Noua lui carte este compusă doar din rețete din 5 ingrediente. Absolut genial! Provocarea mea de astăzi a fost să gătesc una din rețetetele lui, și anume, spuma de ciocolată :) Vă spun de pe acum că spuma lui Jamie este super delicioasă :))
Recunosc că sunt orgolioasă și am făcut tot posibilul să arate exact ca în poza din carte. Adevărul este că nu e deloc greu :)) Și vouă o să vă iasă perfect!


  p e n t r u  6  p o r ț i i  
200g ciocolată neagră (cu 70% cacao)
1 conservă cu 400g cu cireșe negre fără sâmburi, în sirop
200ml smântână (cu peste 40% grăsime)
4 ouă mari
2 linguri de zahăr brun




1. Topiți ciocolata la foc foarte mic, apoi lăsați-o să se răcească 10 minute.


2. Între timp, fierbeți cireșele, împreună cu siropul lor la foc moderat până când siropul se îngroașă, după care dați-le deoparte.


3. Bateți smântâna cât să formeze vârfuri moi, delicate. După ce separați gălbenușurile de albușurile ouălor, combinați smântâna cu gălbenușurile, precum și cu zahărul, amestecând până la omogenizare.



4. Adăugați la albușuri puțină sare și bateți-le bine până când rezultă o spumă tare.


5. Încorporați ciocolata răcită în compoziția cu smântână, după care înglobați foarte lent acest amestec în albușuri, folosind o spatulă.


6. Repartizați spuma de ciocolată în 6 pahare sau castronele, intercalând straturi de cireșe și sirop. 


Decorați-l pe fiecare cu câteva cireșe frumoase, aranjate deasupra.




Vrei și tu noua carte a lui Jamie Oliver? Am una în plus! O vrei? :)
Detalii mai jos!

GIVEAWAY: Noua carte a lui JAMIE OLIVER!
G I V E A W A Y Câștigă noua carte a lui JAMIE OLIVER: 5 INGREDIENTE <3 1. Like paginii Curtea Veche Publishing 2. Like & Share acestui video 3. Comentează cu tag către 3 prieteni (pe cine ai chema la masă) ............................................................... (Toate rețetele din carte sunt făcute cu doar 5 ingrediente. Desigur, nu aceleași 5 :)) Câștigătorul va fi extras pe 13 decembrie 2017. Extragerea prin random.org va fi filmată pentru transparență.
Posted by Ramona Constantinescu - Gust Verde on Sunday, 10 December 2017