Bomboane glazurate cu quinoa și unt de arahide - fără zahăr!


Sau aș mai putea să le numesc “Bomboane fără griji”. Pentru că nu au niciun strop de zahăr! Am testat bănuții de ciocolată Green Sugar! Un fel de ciocolată menaj dulce, dar fără zahăr! Greu găsești așa ceva pe piață! Aceste bombonele mi-au făcut ziua minunată! Mă așteptam să-mi iasă bune, dar nici chiar așa! La primul test am făcut doar 10 bucăți. Radu s-a putut opri abia la a 7-a bomboană. Pentru că eu mâncasem deja 3. E musai să le încercați! Nu veți regreta!


  pentru 20 de bomboane*  
1 linguriță cu esență de vanilie
8 linguri cu smântână pentru frișcă (neîndulcită)
............
*Dacă doriți să faceți mai puține bomboane reduceți cantitățile la jumătate.
*Green Sugar este un îndulcitor 100% natural din stevie cu zero calorii și zero indice glicemic.


Sunt atât de ușor de făcut! Haideți să facem cele mai delicioase bombonele!
1. Într-un bol măricel puneți quinoa, untul de arahide, green sugar pudră și vanilia. Cu ajutorul unei linguri amestecați ușor, dar bine :)


Puteți să vă băgați și mânuțele ca să ajutați ingredientele să se combine mai bine.


2. Luați o cantitate mică în palmă și începeți să formați o mingiuță. Sau o bilă. :))


3. După ce sunteți mulțumiți cu formă, așezați-le pe o farfurie. Eu nu m-am lăsat până nu le-am făcut perfect rotunde. După ce sunt gata mingiuțele de quinoa băgați farfuria la frigider pentru 30 de minute.
Să ne apucăm de glazurat! Nu vă speriați că mai simplu nici că se poate!
Cu care vreți să începem? Glazura albă sau neagră?


4. Într-o crăticioară la foc foarte mic puneți bănuții de ciocolată albă împreună cu 4 linguri de smântână pentru frișcă.


5. Amestecați până se topesc de tot și obțineți o delicioasă glazură. Lăsați deoparte și procedați la fel și pentru bănuții din ciocolata neagră.
Să nu vă alarmați dacă veți observa că pe măsura ce trece timpul, glazura tinde să se întărească puțin la suprafață. Amestecați bine cu o linguriță și gata. Nu este nevoie să o reîncălziți.


Buuuun! Sunteți pregătiți să îmbrăcăm mingiuțele în haine sexy de ciocolată? :)


6. Scoateți farfuria de la frigider și cu ajutorul unei furculițe sau lingurițe sau chiar niște bețe de frigărui (varianta mea) luați câte o bomboană și tăvăliți-o bine prin glazura albă sau neagră.


7. Așezați-le ușor pe o farfurie nouă. Puteți pune o hârtie de copt ca să vă fie mai ușor după ce se întăresc.8. După ce le-ați glazurat pe toate, băgați farfuria la frigider pentru încă 30 de minute.
Asta este tot! Vă doresc poftă fără limite! :D


Și un scurt video aici! :DAici găsiți gama mea completă de unturi și tartinabile fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: http://bit.ly/TeaseVerde