Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Cel mai delicios tort mousse de ciocolată fără zahăr!


Acest tort va fi cu siguranță pentru mine rețeta anului! Știu că am mai zis asta, dar acum CHIAR AM DAT LOVITURA. Și eu... și voi. După ani în care între torturile de ciocolată și plesnitul rochiei pe c*r era o legătură directă, în sfârșit am reușit un tort mousse de ciocolată pe care nici măcar un copil nu-l poate refuza PENTRU CĂ NU SE PRINDE CĂ NU ARE ZAHĂR!!!
Îl puteți mânca fără regrete! Dietă cu tort! Uită-te la poze! Food porn! Uită-te la titlu! Fără zahăr!
Mai scriu o dată că nici mie nu-mi vine să cred! Nu are strop de zahăr! Ciocolata mea Secretele Ramonei este îndulcită cu Green Sugar! Adică fără calorii! Green Sugar este un îndulcitor 100% natural din stevie cu zero calorii și zero indice glicemic.

 Ingrediente pentru un tort de 20 cm 
 pentru blat: 
50g unt

 pentru primul strat de ciocolată
400ml smântână pentru frișcă neîndulcită - rece (am folosit LaDorna)
5g gelatină (jumătate de plic) + 30ml apă
1 linguriță cu esență de vanilie

 pentru al doilea strat de ciocolată
400ml smântână pentru frișcă neîndulcită - rece (am folosit LaDorna)
5g gelatină (jumătate de plic) + 30ml apă
1 linguriță cu esență de vanilie

 pentru decor 
zmeură proaspătă și floricele din grădină :)

Sunteți pregătiți să faceți cel mai bun tort mousse? Haideți să începem cu blatul!


Biscuiții Green Sugar din făină de migdale sunt atât de fragezi încât este suficient să-i puneți într-o pungă și să-i loviți de câteva ori cu un făcăleț sau o sticlă. În câteva secunde îi faceți praf! Numai buni pentru rețeta noastră.


1. Puneți untul la topit într-o tigaie la foc mic. După ce s-a topit tot untul opriți focul și adăugați biscuiții digestivi zdrobiți. Amestecați pana ce biscutii au absorbit tot untul.
Așezați compoziția de biscuiți în forma de tort detașabilă (20cm) și presați ferm cu mâna până capătă un aspect de blat. Băgați blatul la frigider și haideți să facem cel mai delicios mousse. Cu care vreți să începem? Strat alb sau negru? :)


2. Începem  cu gelatina. Folosiți 1 plic de gelatină (10g) pe care îl veți împărți în două boluri mici. Câte 5g în fiecare bol. Turnați în fiecare bol peste praful de gelatină câte 30 de ml de apă. Amestecați și lăsați deoparte să se întărească. 
Toți pașii pe care îi veți face pentru primul strat de ciocolată sunt identici și pentru al doilea strat.



3. Haideți să topim ciocolata neagră. Într-o cratiță mică puneți 200g bucățele de ciocolată cu lapte și 100ml din  smântâna pentru frișcă. Amestecați pe foc foarte mic până se topește. Adăugați gelatina întărită (unul din cele două boluri) și esența de vanilie. Amestecați totul foarte bine până vă asigurați că gelatina s-a dizolvat complet. Opriți focul și lăsați deoparte să se răcească. 


4. Haideți să batem frișca! Puneți într-un bol mare 300ml din smântâna pentru frișcă (să fie rece)Atenție mare aici! Nu este deloc necesar să bateți smântâna până obțineți o frișcă tare. Mixați doar 1 minut. Este important doar să se lege puțin. Să stea pe tel ca o cremă, nu ca o frișcă țeapănă. Haideți că v-am ușurat mult munca! :))
După ce aveți frișca gata, turnați peste ea toată ciocolata topită mai devreme. Veți obține o compoziție destul de lichidă. Amestecați ușor până se combină.


5. Scoateți forma de tort de la frigider și turnați toată compoziția peste blatul de biscuiți. Băgați iar la frigider. Acum urmează o pauză de 2 ore. Eu am dat cu aspiratorul, am hrănit și iubit pisicile, spălat pe jos, făcut duș și gata! Au trecut 2 ore! :)) Nu avem cum să punem al doilea strat dacă nu este bine închegat primul strat. Altfel riscăm să se combine între ele. Nu că ar fi ceva rău, dar... înțelegeți voi.
Pentru stratul al doilea, cel cu ciocolată albă, repetăm toți pașii de mai sus. :)



6. Topim ciocolata albă. Într-o cratiță mică puneți 200g bucățele de ciocolată albă și 100ml din  smântâna pentru frișcă. Amestecați pe foc mic până se topește. Adăugați gelatina întărită (ultimul bol) și esența de vanilie. Amestecați totul foarte bine până vă asigurați că gelatina s-a dizolvat complet. Opriți focul și lăsați deoparte să se răcească.


7. Și cu frișca procedați la fel ca mai sus. După ce aveți frișca gata, turnați peste ea toată ciocolata albă topită. Scoateți forma de tort de la frigider și turnați toată compoziția peste blatul de ciocolată neagră deja bine închegat.


Gata! Asta e to(r)t! Băgați la frigider pentru 3-4 ore să se întărească. 



Și să nu uit! Am un pont interesant pentru voi. Când s-a închegat el bine și sunteți pregătiți să scoateți forma detașabilă, preîncălziți cuptorul la 160 grade și băgați tortul la cuptor pentru 20 de secunde. Nu mai mult! Suficient cât să se încălzească puțin forma detașabilă și să scoateți ușor tortul. ;)


8. La final decorați cu zmeură proaspătă! Este o minune de tort! Un tort pe care să-l mănânci fără să te simți vinovat/ă. Poftă mare!




Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/