Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Prăjitură pufoasă super rapidă! Fără zahăr!


Știți ce-mi place cel mai mult la rețeta asta în afară de gust? :) Faptul că pun ingredientele unul după altul într-un bol și apoi mixez și gata! Asta e tot! Recunosc că mă scot din minți rețetele alea unde trebuie să separi ouăle și să le bați separat, apoi grijă mare când cerni făina să nu o mixezi prea mult că nu e bine și tot așa! Ei bine în rețeta asta puneți ingredientele ca rufele la mașina de spălat :)) Nicio grijă că va ieși super pufoasă! Unde mai pui că nici nu are zahăr! Am îndulcit cu Green Sugar Premium (cu putere dublă de îndulcire). Zero calorii!
!!! Înainte să începeți rețeta trebuie să știți că am testat-o de două ori cu două tipuri de făină. Cu 000 nu prea mi-a crescut prăjitura. Culmea, nu? Deși este un tip de făină destinat specialităților cum ar fi cozonacul. A doua oară am testat cu 650 și ghiciți ce? Prăjitura a crescut în volum ca nebuna! Extrem de pufoasă și aerată. Incredibil! Cineva mi-a spus că am avut problema asta cu făina 000 deoarce este foarte mult procesată.
Trist! Am arunct-o fix la gunoi! Începând de azi folosesc doar 650.
Făina 650 este cel mai puțin procesată de pe piața românească. Este puțin mai închisă la culoare și are conținutul cel mai mare de proteine, necesare pentru dezvoltarea glutenului. Se găsește peste tot. Este pe același raft cu făina 000. :)


  ingrediente pentru 6 porții  
 150 g iaurt grecesc (10% grăsime)
2 ouă
60g Green Sugar Premium* cu putere dublă de îndulcire**
1 linguriță esență de vanilie
50 g unt topit (80% grăsime)
170 g făină albă - important să fie tip 650
2 lingurițe rase praf de copt
½ linguriță bicarbonat de sodiu
un vârf de sare
fructe proaspete (eu am folosit afine și zmeură)
..................
*Green Sugar este un îndulcitor 100% natural din stevie cu zero calorii și zero indice glicemic. Recomandat de Societatea de Nutriție din România.
**Dublați cantitatea la 120g dacă folosiți Green Sugar Pulbere normal în loc de Green Sugar Premium cu putere dublăde îndulcire.


1. Combinați făina cu sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
2. Într-un bol mare separat am introdus pe rând toate ingredientele în ordinea din rețetă.
3. Am început cu ingredientele umede și am terminat cu cele uscate. Mixați bine cu mixerul după fiecare ingredient adăugat. 
4. Am turnat compoziția într-o formă detașabilă (20x20cm) și am decorat-o pe toată suprafața cu afine și zmeură. Nu vă faceți griji, fructele nu se vor scufunda în aluat pentru că este destul de gros ;)
5. Am băgat-o în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea la final. 


Prăjitura se lasă la răcit. Se presară deasupra îndulcitor Green Sugar (pudră).




Asta e tot! Mege de minune cu ceai sau cafea ;) Poftă mare!

Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/