Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Sos cremos din bere și cheddar. O nebunie!


Anul trecut am aflat că unii bărbați ne critică indiferent ce am face! Ba parcăm aiurea, ba întârziem la întâlniri, ba chiar și că beau bere a deranjat pe cineva! Tipul mi-a scris că o lady nu bea bere!! Ei bine, eu cred că o lady bea ce vrea ea atâta timp cât ea plătește și nu întrece măsura.
Dar care este măsura pentru o lady? :) Științific s-a stabilit că 330ml pe zi nu doar că nu ne fac rău, dar ne fac chiar bine. Bărbații sunt avantajați (din nou!) că la ei cantitatea recomandată este de 660ml pe zi!
Am mai observat că toată lumea recomandă combinații vin & mâncare, dar berea pare să fie asociată doar cu micii. PROTESTEZ! Nu sunt de acord! Eu asociez berea la multe feluri delicioase și mai mult: nu o pun doar în pahare, o pun și în mâncare. Dacă tot desfac o sticlă de 0,5 și e recomandat să beau 0,3... nu e păcat să risipesc berea? Iată o rețetă la care pun fix 200ml! Poftim coincidență :)
E o rețetă de sos cremos din bere și cheddar care merge pe aproape ORICE!
Apropo! Și puiul din poze este făcut tot în bere! O să vă dau rețeta în curând. Absolut toate preparatele merg de minune cu un pahar de bere alături! ;)


 Sos pentru 10 porții mici 
50g unt
3 linguri cu făină
½ linguriță cu chilli sau ce condiment preferați voi
200ml bere
90g cremă de brânză
200g brânză cheddar rasă


 1. Puneți untul într-o cratiță pe foc mediu spre mic. Amestecați până se topește.


2. Adăugați făina și continuați să amestecați continuu pentru 10 minute. Vă opriți din amestecat atunci când compoziția devine ușor maronie și mai groasă.


3. Adăugați condimentul preferat, berea și amestecați bine pentru încă 5 minute.


4. Adăugați crema de brânză și combinați bine până de dizolvă complet.


5. Ultimul pas, puneți câte puțin din brânza cheddar. Amestecați de fiecare dată până se topește. 


Acum depinde de voi cât de subțire vă doriți acest sos. După ce brânza cheddar s-a topit complet, am mai adăugat 2-3 linguri cu apă. Amestecați bine.


Asta e tot! Ați obținut un super sos bun la toate! :)
Astăzi am gătit extra pentru că eram chiar curioasă să văd cât de bine se potrivește ca topping pe mâncare.
Prima încercare a fost cu nachos. Ce combinație sexy! Cu ocazia asta i-am propus lui Radu pentru diseară un film la noi pe canapea. :)



Pentru varianta doi am gătit niște spaghete peste care am turnat acest sos fierbinte. Fantastic!


Pentru varianta trei am rumenit niște cartofi noi la cuptor. Cartofi irezistibili e pleonasm! Imaginați-vă cum au fost după ce am turnat acest sos pe ei. :)



Pentru varianta patru am gătit niște broccoli proaspăt. Cât de sexy arată cu acest sos, nu? Dacă nu sunteți fan broccoli cum de altfel nici Radu nu este, ei bine acest sos schimbă total finalul poveștii. E cu happy end! :)




Iar pentru ultima variantă am gătit un piept de pui la cuptor. Senzație a fost! Radu s-a declarat un bărbat împlinit la propriu și la figurat :))


Da, cam așa faci fercit un bărbat din două manevre.
1. Îi gătești.
2. Îi gătești cu bere :))