Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Zahărul ascuns! Păcălelile de pe rafturile sănătoase.


Trăim în secolul minciunii. În loc să facem efectiv ceva să oprim poluarea, inventăm soft-uri care să păcălească testele. Oare specialiștii din industria auto care au făcut asta nu s-au gândit că și copiii lor respiră același aer? Același lucru cu plasticul din pungi care acum e biodegradabil. Sau nu e? Punga ți se rupe de la casă până la mașină și te simți responsabilă după care citești pe BBC că testele spun că pungile de plastic ecologice sunt - ce surpriză - tot plastic și dispar în 100 de ani. 
Nu știu dacă în industria alimentară se spun cele mai mari minciuni, dar eu fiind o GURMANDĂ sufăr cel mai tare din cauză că nu mai știi ce dracu’ mănânci. 
Iar am înjurat, știu, nu sunt un bun model pentru tinerele generații. Noroc că eu vorbesc cu femei de 24-35 de ani care știu deja să înjure :)

Lista păcălelilor mai jos...
(o listă deschisă!)

1. Cerealele! Acel mic dejun “sănătos” din filmele americane poate să conțină și 20 de grame de zahăr! Citiți cu atenție eticheta și puneți la loc în raft. Cel mai sănătos lucru pe care îl puteți face cu multe cereale este să nu le cumpărați!

2. Iaurtul cu fructe. Uneori și cel fără sau “cu fibre”. O parte din zahăr e acolo natural, altă parte este “tuning” :) Vă amințiți gustul acela acrișor al iaurtului din copilărie? Nu o să-l mai găsiți pentru că producătorii sunt convinși că descuraja consumul. 

3. Cocktail-uri! Zahărul ajută alcoolul să ajungă mai repede în sânge și în același timp face băuturile mai plăcute pentru femei. Da, poți să te îngrași din Cuba Libre, Mai tai, Mojito și Margarita. 

4.  Ketchup & sosuri! Ce bun e un sos BBQ! Pui peste tot și parcă nu te mai oprești din mâncat, dar ai citit eticheta? Eu era să scap sticla prefarată de sos când am văzut! Bonus: Dressingul pentru salată are zahăr. Sănătate curată. 

5. Pâinea.  Cine mai mănâncă astăzi pâine? Eu! Dar îmi este din ce în ce mai greu să aleg așa că prefer să o fac în casă. Nu rămâne proaspătă nici două zile spre deosebire de cea din comerț. O să fac pe naiva și o să vă întreb “oare de ce”? 

6. Limonada. La restaurant “cu miere sau cu zahăr” începe să fie tot aia. Multe restaurante au un singur concept când cumpără ingredientele: să fie cât mai ieftin. Iar cea mai ieftină miere nu prea conține miere.  

7. Suplimentele pentru sportivi. Am gustat și proteine pentru shake și batoane proteice. Cele mai bune la gust aveau zahăr sau îndulcitori mai răi decât zahărul. E scump să îndulcești cu Green Sugar. 

8. Mezeluri. Mezelurile sunt ca amantele. Mulți se bucură de ele, nimeni nu recunoaște. Cuuum?! Eu să mănânc așa ceva? Uite, eu recunosc că Salamul de Sibiu este o slăbiciune a mea. Din păcate alte plăceri sunt mult prea vinovate și zahărul nici nu e cea mai mare problemă!

9. Laptele vegetal. De ovăz, cocos, caju, migdale și așa mai departe. Există și fără zahăr, dar în general când mai au și arome adăugate o să găsiți și zahăr destul. 

10. Unt de arahide!!! Am plâns de ciudă când am constatat că în mai multe unturi pentru veverițe ca mine se pune zahăr. Culmea eleganței, unele au zahăr din trestie. Mi-am pus în cap să scot eu cândva un unt 200% sănătos, dar nu e ușor, că dacă era ușor ar fi fost deja pe toate drumurile. 

Care e soluția mea? Eu iau mereu produsul fără zahăr. Dacă îl vreau mai dulce pun în el Green Sugar!
Când ies în oraș am mereu Green Sugar în poșetă. Pliculețe! În ultima vreme au început să mai aibă și ei Green Sugar la terasele mai faine. Cereți și vi se va da :)  

Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/